Готуємось до літа: з чим і як носити чоловічі сандалі

Сандалі - зручний вид взуття, практично ідеальний для літа. Адже коли ще ногам, нарешті, можна дати відчуття свободи? Затиснуті в інші пори року в рамки черевик і чобіт, ступні в сандалях відчувають себе комфортно і вільно.

Втім, в країнах з жарким кліматом такий вид взуття можна носити не тільки влітку. А грецькі давні боги і зовсім практично «не вилазили» з сандалій, що підтверджують фрески. Але в наш час небожителі з Олімпу вже давно не правлять балом. Сьогодні що і з чим носити диктує примхлива мода, а у неї інші королі і інші правила гри.

Сандалі, напевно, найбільш неоднозначний з точки зору стилю і моди вид взуття. На їх носіння свого часу було накладено стільки негласних «табу», що вважалося мало непристойним взути сандалі в громадському місці, крім пляжу і розслаблених заміських прогулянок. Що вже говорити про офіційні зустрічі та ділові костюми - поява в такому взутті означало повний провал і навіть кінець кар'єри.

21 століття руйнує всі стереотипи, рухаючись вперед по формулі: «Модно те, що природно і зручно». Сьогодні тренди міняються, перевертаючи усталені норми з ніг на голову. Давайте дізнаємося, з чим в наш час можна носити сандалі - безперечно, найкомфортніший вид чоловічого взуття.

Від сандалового дерева до наших днів

Купити сандалі зараз - не проблема. Багато виробників випускають таке взуття, а модні дизайнери все частіше використовують її на показах чоловічого одягу. Онлайн-магазин https://kontrabanda.com.ua/catalog/vzuttya/choloviche_vzuttya/ - оптимальний вибір якісного чоловічого взуття, в тому числі сандалів, за невисокими цінами. Такі вироби приваблюють не тільки доступною вартістю, але також привабливим зовнішнім виглядом і зручністю носіння.

Своєю назвою такий вид взуття зобов'язаний сандаловому дереву - у відкритих черевиках з нього прогулювалася знать в стародавні часи. Прості люди задовольнялися матеріалами простіше, використовуючи папірус, шкіру або повсть. 

Говорячи про заборони і несхвалення носіння сандалій в минулому, необхідно сказати, що зараз час диктує інші рішення. Можна носити і поєднувати все, якщо це - красиво, модно і підібрано зі смаком.

Створюємо гармонійний образ з використанням сандалів

Сандалі пережили безліч заборон, але три з них були, мабуть, найсуворішими:

  • У похмуре середньовіччя християни не могли носити відкрите взуття, бо так, на думку дбайливої ​​інквізиції, виставлялася на показ гріховна плоть. Тільки в дев'ятнадцятому столітті сандалі були «реабілітовані» і повернулися в гардероб чоловіків.
  • Суперечки про те, чи можна носити сандалі без носка, ведуться до цих пір. Але тренди цього року ясно показують, що носок - не обов'язковий атрибут такого взуття. Головне - правильно складений образ.
  • Діловий стиль і сандалі завжди вважалися моветоном. Думка консерваторів залишається такою досі. Але покази останніх колекцій провідних світових дизайнерів і аналіз напрямків розвитку сучасної моди показують - поєднання ділового костюма і сандалів цілком можливо. І виглядає дуже вражаюче!

Гармонійність створеного образу - запорука успіху будь-якого поєднання одягу і взуття. Загальні правила допоможуть підібрати стильне рішення:

  • Легкі штани з бавовни або льону - ідеальний компаньйон для сандалій. В офіс краще підійде сорочка з коротким рукавом, для прогулянки з друзями - футболка або сорочка-поло.
  • До світлих сандаль слід надіти світлі брюки, а до темних - відповідно темні. Контраст в цьому випадку недоречний.
  • Чистота і доглянутість ніг - запорука зручної шкарпетки сандалій і комфорту оточуючих.