Поради експертів щодо вибору якісного хостингу

Який хостинг краще вибрати для сайту? Для власників бізнесу - це далеко не просте запитання. Адже якщо цей вибір зроблений правильно, вас чекають роки щастя і спокою з надійним і високопродуктивним хостером, який завжди доступний по телефону, чату або електронній пошті і готовий відповісти на ваші запитання.

Очевидно, що пошук хостингу не терпить поспіху і вимагає ретельного вивчення всіх пропозицій. Ніхто не хоче, щоб його багаторічна праця "канула в лету" через чиюсь несумлінність і некомпетентність. У звязку з цим радимо ознайомитись зі статтею Как выбрать качественный хостинг на популярному виданні interfax.com.ua.  

Фахівці дають покрокове керівництво по вибору надійного хост-провайдера.

Визначте, який тип хостингу вам потрібен

Перш ніж почати пошук партнера по хостингу, спочатку подумайте про те, що ви хочете отримати від ваших подальших взаємин. Ваші потреби і особливості бізнесу вплинуть на сумісність з певними хостинг-провайдерами і службами.

  • Віртуальний хостинг відмінно підходить для невеликих сайтів. У цьому типі хостингу кілька компаній ділять між собою один і той же сервер. З одного боку, віртуальний хостинг - простий і зрозумілий у використанні. Для більшості користувачів, які тільки-тільки відкривають для себе «прекрасний» світ хостинг-провайдерів, даний варіант можна назвати найкращим, з чого можна почати. 
  • VPS-хостинг пропонує велику гнучкість для швидкозростаючих сайтів. VPS, що означає віртуальний виділений сервер, - це золота середина між звичайним віртуальним хостингом і виділеним сервером. Сервер розділений на віртуальні машини, які діють як незалежні виділені сервери. VPS-користувачі все так же ділять між собою один сервер, але на кожного з них припадає куди більше його ресурсів (та й можливості здійснення контролю краще), ніж у тих, хто користується звичайним загальним хостингом.
  • Виділений хостинг пропонує максимум серверних ресурсів і безпеки. Високопродуктивні сайти вимагають виділеного хостингу. Як випливає з назви, виділені сервери будуть зайняті обслуговуванням тільки ваших проектів і задовольнять всі ваші потреби в конфігурації хостингу. Клієнти мають повний контроль над його архітектурою, а це означає, що вони можуть самостійно налаштовувати систему безпеки, операційну систему, підсистеми балансування навантаження і багато іншого.

Визначте ресурсовитратність вашого проекту

Як правило, люди, які відчувають потребу в хостингу, прагнуть вибрати той варіант, який пропонує більше функцій за менші гроші. Підхід раціональний, годі й казати, проте набагато ефективніше шукати не самого економічно вигідного партнера, а той сервіс, який максимально задовольнить ваші конкретні потреби.

Одній фірмі може знадобитися просунутий email-сервіс, інший - великий дисковий простір, а третій - висока пропускна здатність і підвищені заходи безпеки.

Тим, хто вперше зіткнувся з проблемою вибору хостингу, буває важко розібратися в його технічні особливості, і цим користуються недобросовісні хостинг-провайдери, які, описуючи свої послуги, використовують технічний жаргон і ніби пускають пил в очі: це дозволяє їм дорожче продавати свій сервіс.

Не потрібно піддаватися спокусі отримати хостинг з необмеженим дисковим простором та іншими «безлімітними» радощами: важливіше розуміти, які компоненти хостингу вам важливі і які обмеження можуть накладати провайдери.

Безпека та підтримка

Хоча захищеність веб-сайту в значній мірі залежить від поведінки адміністратора і складності пароля, інфраструктура хостингової компанії також є потенційною загрозою його безпеки. Більше 40% сайтів виявляються скомпрометовані через уразливість хоста, так що заздалегідь переконаєтеся, що хостинг, якому ви віддали свою перевагу, має в своєму розпорядженні міжмережеві екрани, пропонує послуги моніторингу та інші доповнення, що покращують надійність вашого ресурсу. 

Вам буде важко знайти провайдера, який би не пропонува підтримку в режимі 24/7 по декількох каналах, але на ділі це обіцянка виконується не завжди і не всіма. Неважливо, чи маєте ви питання щодо виставлення рахунків, або ж вам потрібна технічна допомога, підтримка повинна бути гнучкою і такою, що реально допомагає.