Особливості бензину АІ-95

Все більше автовиробників Європи встановлюють на свою продукцію двигуни, призначені саме для бензину АІ-95. Це паливо відноситься до типу Premium Motor Gasoline.

Все більше автовиробників Європи встановлюють на свою продукцію двигуни, призначені саме для бензину АІ-95. Це паливо відноситься до типу Premium Motor Gasoline. У порівнянні з АІ-92, бензин наділений поліпшеними характеристиками. Детальніше про них і про особливості пального розповімо нижче.

Важливо для споживача

Перш ніж розповімо про особливості бензину АІ-95, відзначимо важливий нюанс - купувати його слід в надійних компаніях. Це убезпечить вас від підробок і, якщо займаєтеся роздрібними продажами, створить вам хорошу репутацію на ринку. Якщо вас цікавить якісний бензин А-95, переходите за посиланням https://branel.ua/fuel/benzin-a-95-evro-5-1.

Це сайт одного з найбільших постачальників нафтопродуктів України. Тут вам буде представлений великий вибір різних видів палива, яке відповідає міжнародним стандартам якості. Підтвердженням чого є сертифікат відповідності. Він надається на кожну партію нафтопродуктів.

Бензин А-95 характеризується:

  • зниженим вмістом токсичних речовин у вихлопних газах;
  • гарною стійкістю до детонації;
  • економічністю.

Таким чином, при використанні А-95 автомобілісту менше доведеться заправлятися. За рахунок його більшої чистоти краще збережеться ресурс машини. Варто відзначити, що багато водіїв знаходять аргументи на користь А-92. Причина банальна - бажання заощадити за рахунок більш низької ціни.

Але це рішення, незважаючи на те, що його підтримують деякі експерти, є помилкою. Якщо виробник автомобіля рекомендує бензин А-95, значить, потрібно використовувати саме його. В іншому випадку автовласника чекають такі неприємності, як:

  • засмічення і поломка свічок запалювання;
  • проблеми з вихлопною системою;
  • ривки при русі машини;
  • перевантаження двигуна аж до прискорення його зносу;
  • погіршення динаміки розгону.

Найпопулярніший бензин марки А-95 належить до класу Євро-5. Він відрізняється зниженим вмістом сірки, свинцю, ароматичних вуглеводнів, бензолу. Це зменшує кількість шкідливих викидів і перешкоджає утворенню нагару. У деяких марках присутні миючі присадки.

Довідкові показники

Основна відмінність бензину А-95 від А-92 - це октанове число, яке впливає на детонацію. Показник «95» отримано дослідним методом. Вже говорилося про те, що в дев'яносто п'ятому бензині Євро-5 зменшена концентрація свинцю. Його кількість не перевищує 5 мг / дм3. Сірки міститься в межах 10 мг / кг, а фактичних смол - не більше 5 мг на 100 см3.

Якісний бензин А-95 являє собою прозору і світлу рідину. У ній не передбачається наявності води і механічних включень. Суміш витримує випробування на мідній пластині. Стійкість до окислення продукту становить не менше 360 годин. Щільність з'єднання - в межах 720-775 кг / м3 при температурі 15 градусів.

Об'ємна частка вуглеводнів розподілена таким чином: наявність олефінових не перевищує 18%, ароматичних — не більше 35%. Масова частка бензолу перебуває в межах 1%, максимальна присутність кисню - 2,7%. Також в А-95 містяться різні спирти - ізопропіловий, трет-бутиловий, ізобутиловий етиловий та інші. Отримати інформацію про склад А-95 ви зможете з сертифіката. Якщо ви звернетеся до надійного постачальника, документ буде наданий при покупці на вашу вимогу.