Як правильно вибрати покривала для готелів

До вибору покривала для готельного номера важливо підходити з максимальною відповідальністю, т. я. Текстиль грає роль декоративного елемента і повинен гармоніювати з оформленням інтер'єру, щоб створити у відвідувачів найкращі враження.

До вибору покривала для готельного номера важливо підходити з максимальною відповідальністю, оскільки текстиль грає роль декоративного елемента і повинен гармоніювати з оформленням інтер'єру, щоб створити у відвідувачів найкращі враження. Крім того, за допомогою накидки захищають постільну білизну від осідаючого пилу, забезпечуючи високу гігієнічність спального місця. Щоб покупка була максимально успішною, варто звертати увагу не тільки на ціну, але і на технічні параметри виробу - матеріал виготовлення і якість виконання. Саме останні визначають експлуатаційні властивості покривала.

Які матеріали використовуються для пошиття готельного текстилю

Перш ніж купити покрывала оптом для готелю, важливо звернути увагу на тканину, з якої вони виготовлені, — натуральна, змішана, синтетична. Кожна група включає в себе велику кількість матеріалів, які відрізняються між собою не тільки за вартістю, але і за експлуатаційними властивостями.

Популярністю користуються покривала, виготовлені з таких натуральних тканин, як:

  • бавовна. Вироби характеризуються гіпоалергенністю (не викликають подразнень при контакті з чутливою шкірою), «дихаючими» властивостями (пропускають повітря), невеликою вагою (можна прати в машинці), практичністю (не вимагають особливого догляду), довгим терміном служби, гігроскопічністю (добре вбирають вологу, швидко висихають). Це найбільш практичний варіант для готелів, т. я. матеріал не вимагає особливого догляду і доступний за ціною;
  • сатин. Особливостями тканини - є основа з бавовни, м'який блиск поверхні, шовковиста структура. Такі характеристики матеріалу забезпечуються за рахунок спеціальної технології виробництва - нитки туго перекручуються, тому матеріал стає більш щільним. Сатин має такі ж властивості, як і бавовна. Його переваги - висока зносостійкість і міцність;
  • шовк. Покривала з цього матеріалу - готельний текстиль високого класу, що відрізняється міцністю, довговічністю і презентабельним зовнішнім виглядом. Серед недоліків такого варіанту - особливий догляд і висока ціна;
  • віскоза. Це тканина з рослинних волокон (наприклад, целюлози деревини бука). Віскоза має гіпоалергенні властивості, характеризується зносостійкістю, м'якістю і хорошими естетичними властивостями.

Якщо вибирати готельний текстиль з синтетичних матеріалів, то самим практичним варіантом стануть вироби з мікрофібри та поліестеру. Обидві тканини характеризуються міцністю, стійкістю до зносу і деформації (добре переносять численні прання), гіпоалергенними властивостями (не викликають алергії), практичністю (довго зберігають свій презентабельний зовнішній вигляд), т. я. невибагливі до догляду. Вагомі переваги синтетичних тканин - доступна ціна при високій якості. Справа в тому, що в штучних тканинах не живуть комахи (пилові кліщі та ін.).

Розмір і дизайн текстилю також мають значення

Параметри покривала підбираються відповідно до розмірів спального місця. Вибір здійснюється з урахуванням того, що виріб повинен прикривати край ліжка на 20-30 см.

Що стосується дизайну, то сучасні виробники пропонують накидки в широкій колірній гамі. Кращий варіант для готельного номера - однотонні моделі, які оптимально підходять для стриманих інтер'єрів, оформлених в стилі класики, хай-тека, мінімалізму, модерну.

Крім того, в залежності від особливостей пошиття можна вибрати одношарові і двошарові вироби. Перші являють собою тонкі покривала, другі - більш теплі і щільні моделі з наповнювачем.