Особливості та нюанси вибору ортопедичної подушки

Останнім часом активно зростає попит на ортопедичні подушки. Люди нарешті зрозуміли, що від якості сну безпосередньо залежать їх зовнішній вигляд, самопочуття і здоров'я в цілому, тому намагаються вибрати найбільш комфортне спальне приладдя.

Останнім часом активно зростає попит на ортопедичні подушки. Люди нарешті зрозуміли, що від якості сну безпосередньо залежать їх зовнішній вигляд, самопочуття і здоров'я в цілому, тому намагаються вибрати найбільш комфортне спальне приладдя. Однак важливо розібратися, які параметри слід враховувати при виборі ортопедичної подушки, щоб вона дійсно змогла забезпечити повноцінний відпочинок під час сну.

Основні орієнтири, які допоможуть визначитися з покупкою

Ортопедичні подушки випускаються у великій різноманітності моделей. Вони розрізняються за формою, розміром, типом матеріалу і товщиною. Саме ці параметри і слід враховувати при покупці. Однак спершу слід розібратися, на що вони впливають.

Отже, визначаємося з формою. Випускаються такі вироби у вигляді рівного прямокутника, з валиками анатомічної форми. При виборі краще порадитися з консультантом або сімейним лікарем, особливо ця порада актуальна для людей, що мають проблеми з хребтом, що страждають мігренню, ВГД, хворобами опорно-рухового апарату.

В цілому ж слід зазначити, що найпростіші, класичні - прямокутні моделі. Вони універсальні і зазвичай найдоступніші.

Ортопедичні подушки з валиками, різними по висоті, здатні забезпечити правильне анатомічне положення тіла під час відпочинку на боці і на спині. Завдяки своїй формі простіше підібрати оптимальну позу як для сну на спині, так і на боці.

Моделі з виїмкою під плече особливо зручні для любителів сну на боці. Особлива конфігурація робить положення тіла в період сну максимально природним, тому що знижується навантаження на хребет і зменшується ризик його викривлення.

Звертаємо увагу на матеріал

Від цього параметра залежать ортопедичні властивості, ціна і стійкість до зношування спальної приналежності. У сучасному виробництві застосовуються різні типи сировини, серед яких особливо варто виділити:

  • пінополіуретан;
  • латекс;
  • віскоеластік;
  • мікроволокно.

ППУ вважається найбільш популярним типом сировини в силу доступності. Якщо до складу додані спеціальні компоненти, він отримує можливість «запам'ятовувати». Термін служби постільних речей становить до 6-7 років в залежності від інтенсивності використання, щільності і жорсткості.

Латекс розділяється на натуральний (отримують з соку дерева гевеї) і штучний. Природний матеріал дорожче, синтетичний доступніше. Обидва типи наповнювача пружні, мають ефект пам'яті. Термін служби виробів з латексу становить до 10 років.

Віскоеластик - це спеціальна застигла піна, яка може «запам'ятовувати» на деякий час положення тіла. Завдяки цьому під час сну на подушці з віскоеластіка хребет приймає максимально природне положення.

Мікроволокно - це пружний легкий матеріал, який зазвичай використовується для пошиття універсальних ортопедичних подушок. За рахунок пружності такий наповнювач здатний забезпечити природне положення тіла під час сну, завдяки чому вдасться добре розслабитися і повноцінно відпочити.

При покупці ортопедичної подушки слід врахувати також розмір. Вибирати потрібно виріб, на якому зручно спати і на спині, і на боці. Наостанок дамо невелику пораду для тих, хто вважає за краще сон на животі: не купуйте спальну приналежність з високим нижнім валиком. В іншому випадку шия і голова будуть неприродно підняті, тому можлива поява відчуття втоми і навіть болю. В цілому висота подушки повинна дорівнює відстані, яке утворюється між ліжком і шиєю людини. Цей параметр індивідуальний, тому і спальна приналежність вибирається під конкретну людину.