Способи маркування жерстяних і алюмінієвих банок

Маркування — це обов'язковий процес у виробництві як харчових, так і побутових товарів. Виробник повинен вказувати назву продукту, найменування бренду, дату виготовлення, термін придатності і іншу важливу для покупця інформацію.

Маркування — це обов'язковий процес у виробництві як харчових, так і побутових товарів. Виробник повинен вказувати назву продукту, найменування бренду, дату виготовлення, термін придатності і іншу важливу для покупця інформацію. Але якщо друк на етикетках і картонних коробках не викликає особливих труднощів, то для маркування жерстяних банок https://domino-kiev.com.ua/ru/productions/zhestyanaya-banka/products необхідне спеціальне обладнання, яке дає якісне зображення і підходить для використання на промисловому виробництві.

Основні вимоги до маркування товарів

При виробництві різних газованих і алкогольних напоїв, які розливаються в алюмінієві банки, важливо дотримуватися всіх норм і правил маркування подібної тари. Згідно з чинним законодавством на ній обов'язково повинна бути вказана наступна інформація:

  • товарний знак компанії-виробника;
  • назва продукту;
  • дата виготовлення та зміна випуску;
  • термін придатності;
  • об'єм тари;
  • дані про виробника (назва компанії, юридична адреса);
  • склад продукту і його харчова цінність;
  • знак виделки і келиха, який вказує, що дану тару можна використовувати для харчової продукції, та ін.

При цьому вся інформація повинна бути чітко нанесена і добре читатися, а написи - максимально стійкими до стирання і вигорання.

Способи маркування алюмінієвих банок

В даний час існує декілька способів нанесення маркування на жерстяні банки. Це може бути термоструменевий, струменевий безперервний друк, а також лазерне гравіювання СО2. Кожен з них працює безконтактним способом, забезпечує швидке і надійне нанесення всієї необхідної інформації на вигнуту поверхню банок. Будь-який з подібних пристроїв може бути легко встановлено на виробництві, а простий інтерфейс обладнання не викличе проблем з його застосуванням.

Термоструменевий друг

У принтерах такого типу використовуються системи з картриджами, заправленими чорнилом. Вони здійснюють друк безконтактним методом, що дозволяє домогтися чіткого, рівного нанесення зображень, тексту або штрих-кодів. Таке обладнання прекрасно підходить для промислових підприємств, так як воно просте в застосуванні, відрізняється високою надійністю.

Безперервний струменевий друк

Дане обладнання теж відноситься до типу Non-Contact. Воно здатне переносити зображення з високою роздільною здатністю з використанням різних типів чорнила, що дозволяє створити точний, чіткий малюнок на поверхні алюмінієвої банки. Така установка прекрасно підійде для роботи як на невеликому, так і досить великому виробництві, адже швидкість друку досягає 9 метрів в секунду.

Лазерний друк СО2

Маркіратори цього типу призначені для швидкого нанесення зображення на різні види поверхонь: метал, пластик, картон, скло та ін. Інформація, надрукована таким способом, стійка до механічного, хімічного впливу. Дане обладнання широко застосовується як на великих, так і дрібних виробництвах, а також в сувенірно-художній справі.

Кожен з перерахованих пристроїв гарантує якісне і надійне нанесення зображень, штрих-кодів, артикулів, серійних номерів, логотипів виробника та іншої обов'язкової інформації на поверхню жерстяних банок. Вибираючи тип обладнання, необхідно враховувати особливості вашого виробництва. Тому, перед покупкою, важливо отримати консультацію фахівців, які допоможуть з вибором відповідного маркіратора.