Корм для собак: міфи і дійсність

Про харчування собак серед любителів тварин існує безліч міфів. Питання «Як годувати домашніх тварин?» не тільки викликає суперечки, а й породжує велику кількість вигадок.

У кожного вихованця є свої особливості, тому не рекомендуємо витрачати час на пошуки універсальної відповіді, а радимо вірити ветеринарним лікарям. А щодо якості самого харчування, то фахівці радять корм для собак Savory, саме в ньому ідеально поєднані всі необхідні вашому домашньому улюбленцю поживні складові, що гарантовано забезпечать здоровий розвиток тварини, її чудове самопочуття! 

Тепер про найпоширеніші міфи, розглянемо їх.

Потрібно давати кістки, це корисно для зубів

Швидше, шкідливо - і не тільки для зубів. Зуби - сточуються, а кістки, особливо курячі, ребра і інші розгризені частини кісток ушкоджують кишечник, дрібні кістки можуть викликати запор, риб'ячі ж кістки дуже гострі, часто застряють в горлі. Якщо вже дуже хочеться порадувати собаку кісткою - запропонуйте неразрубленний мосол.

Не можна давати сир і йогурт

Можна, цей міф бере початок від правильного твердження, що дорослим тваринам молоко не потрібно. Однак, молоко і кисломолочні продукти - це різні продукти. Якщо хочете урізноманітнити раціон харчування кисломолочкою, головне правило - продукт повинен бути нежирним.

Змішування різних марок кормів поліпшить якість харчування

На жаль, не поліпшить. Таке харчування часто призводить до розладу травлення, собака не може вибирати з миски «краще», а якісні сухі корми вже містять все необхідне для збалансованого харчування.

Змішане харчування - корисно

Складно однозначно відповісти - міф це чи правда. Заводчики практикують подібний метод, оскільки виростити потомство тільки на кормі або тільки на приготовленій їжі досить непросто (витрата корму, постійно готувати, особливо якщо породи великі), до того ж, вони свідомо не знають, чи буде майбутній власник годувати кормом або ж готуватиме для вихованця, саме тому і привчають цуценят до того, щоб могли харчуватися по-різному.

Власники розплідників - люди досвідчені і вони будуть «вести цуценя», скільки буде потрібно, не варто соромитися і розпитати, як і чим годують - з задоволенням поділяться знаннями, адже їх щенята - що діти для нас.

В принципі, варіант годування змішаного типу допускається, однак важливо дотримуватися простого правила: не годувати, як вийде, а чітко, наприклад, вранці постійно готова їжа, ввечері - постійно сухий корм, або навпаки, кому як зручніше.

Обов'язково купити миску на штативі - для правильної постави

Така миска потрібна, звичайно, якщо у Вас не такса чи інша невисока порода. Однак справа не стільки в поставі, скільки в тому, як собака їсть. А їсть - підхоплюючи їжу, особливо це добре видно, якщо їжа приготована. Для того, щоб запобігти розкиданню їжі біля мисок - беремо штатив.

Сухий корм і консерви повинні бути однієї марки

Так, це вигідно для виробника і не більше. Вигідний комерційний крок, однак абсолютно спокійно Ви можете брати консерву іншої марки. Якщо приймати подібне твердження про марку корми за чисту монету, то що ж робити, якщо виробник випускає тільки сухий корм? 

У "натуралці" є все, що необхідно

Є, однак відкритим залишається питання балансу. Зварити каструлю рису на 5 літрів і додати туди 2 морквини, 1 кг рубця - сумнівний баланс, тому можна готувати, але при цьому періодично додавати в раціон вітаміни. Оскільки приготована їжа - м'яка, то необхідно подбати і про здоров'я тварини.