Бутік-готелі - нове віяння в індустрії гостинності

Туризм разом з усією індустрією гостинності розвивається стрімкими темпами. Удосконалення інтернет-технологій, велика кількість авіакомпаній і можливість віддаленої роботи відкрили нові можливості для мандрівників з різним рівнем доходу.

У свою чергу, компанії готельного бізнесу отримали більше клієнтів і необхідність задовольнити потреби кожного з них. Це призвело до появи нових типів готелів: хостели, апартаменти, бутік-готелі, які значно відрізняються один від одного.

Все більше людей вважають за краще зупинятися в бутик-готелях високого класу, де вони можуть насолодитися самотою, індивідуальним підходом до обслуговування і унікальним дизайном. На сайті https://grunerhotel.com/rooms/ ви дізнаєтесь про готель «Gruner Lviv Boutique Hotel», розташований у самому центрі Львова, який пропонує комфортабельні затишні номера різного класу, затишну гостинну атмосферуа, сервіс найвищого гатунку. 

Що таке бутик-готелі

Це невеликі готелі з шикарними номерами і приголомшливими інтер'єрами, над якими працюють відомі талановиті дизайнери. Унікальності бутик-готелям додає і той факт, що вони розташовуються в старовинних відреставрованих особняках, що часто перетворює їх в справжню пам'ятку.

Особливість таких закладів в тому, що вони роблять ставку не на масовість, а на індивідуальність. Тому зазвичай тут не більше 100 номерів, хоча найчастіше вони розраховані тільки на 15-50 осіб. Це дозволяє домогтися атмосфери спокою і затишку.

На окрему увагу заслуговує сервіс, який надають бутік-готелі. Персонал враховує будь-які, навіть найвибагливіші побажання клієнтів, надаючи їм VIP-обслуговування і повну конфіденційність. Знаменитості воліють зупинятися саме в бутик-готелях, де вони можуть повністю розслабитися і сховатися від настирливих папарацці. Крім того, при бутиках працюють відмінні ресторани з авторською кухнею, бари і СПА-центри, що також є невід'ємною частиною люксового сервісу.

Основні відмінності і плюси бутик-готелів

Характерними особливостями таких закладів є:

  • дизайнерське оформлення інтер'єру;
  • розташовуються в будівлях, просочених історією;
  • невелика кількість постояльців;
  • висококласне індивідуальне обслуговування;
  • комфортабельність номерів і громадських зон.

Унікальне обслуговування в бутик-готелях передбачає наявність високопрофесійного персоналу, який може знайти винятковий підхід до кожного клієнта. Зараз існують спеціалізовані школи гостинності, які готують своїх студентів з урахуванням вимог індустрії і часу. Вони розвивають не тільки професійні навички, а й особисті якості, необхідні для роботи з найвимогливішими постояльцями: «soft skills», комунікабельність, знання кількох мов. 

Перспективи бутик-готелів

Всі плюси бутик-готелів роблять цей напрям привабливим і для готельних мереж, тому все частіше вони відкривають дочірні компанії, де поєднується краще маленьких готелів і великих мережевих гігантів. 

Зростаюча популярність бутик-готелів задає новий стандарт обслуговування. Так, експерти галузі вважають, що концепція оригінальності стане загальною для всіх типів готелів. Наприклад, знаменита мережа Inter Continental планує збільшити кількість Hotel Indigo (невеликі готелі в історичних місцях) до 100%.