Чистимо кондиціонер без шкоди

Оцінити, наскільки якісно працює кондиціонер, досить просто. Незвичайні звуки, протікання, запах вогкості покажуть, що пора приступати до косметичного ремонту – чищення кондиціонера.

Якщо ви вважаєте, що самостійно виконайте видалення забруднень з кліматичного пристрою, що знаходиться в приміщенні, дозвольте дати кілька практичних порад. Якщо ж в процесі зрозумієте що самотужки не впораєтесь, то можете викликати майстра https://kiev.kabanchik.ua/tag/chistka-kondicionerov і він проведе чистку кондиціонера самостійно, сервіс досить зручний в користуванні.

LWlCugEsfW6AhhIKfBW9r7VBH8Mw-DE4uf__YrEGZM4ThoUxTkqh_yE5g8fMoDI_i5dZoSVDnNOQrxqQgAWRdwEcAA_teALMlD5S-ZTPsbmZVRJi3OVRKu60GLjcvaAAcCup0hl5
Підготовка до процесу

  • Знайдіть інструкцію з експлуатації, ознайомтеся з її вмістом.
  • Застеліть підлогу під апаратом плівкою.
  • Захистіть від бруду знаходяться поруч стіни і близько розташовані меблі.
  • Приготуйте мило або неагресивну побутову хімію, ганчір'я, стару зубну щітку, злегка теплу воду і пилосос.
  • Для оберігання органів дихання і рук надіньте респіратор, рукавички.

Очищати від бруду і пилу доведеться вентилятор, теплообмінник, фільтри і дренаж.

Чистка внутрішнього блоку кондиціонера

Для виконання роботи пропонується неодноразово перевірений майстрами алгоритм дій. Внутрішня чистка виконується двічі на рік, а зовнішня залежить від висоти обладнання. Якщо Кондиціонер розміщується на 1-3 поверсі, бажано викликати фахівців раз на рік. В інших випадках досить робити профілактику кожні 2,5-3 роки.

1. Відключити обладнання від мережі.

2. Підняти кришку, після чого витягнути фільтр. Сітчастий елемент при сильному забрудненні потрібно чистити пилососом або намочити у воді з милом, щоб налипання добре відкисли. Потім його промивають під струменем води і залишають для видалення вологи природним шляхом. Елементів може бути кілька, Кожен потребує санітарної обробки. Застосування домашнього фена заборонено через можливе пошкодження осередків. Кишенькова модель фільтра не миється, а замінюється новою.

3. Відкрутивши саморізи, демонтують кришку. Їй теж не завадить волога обробка.

7ngioiwg4nkb9YEvs1bxN5huyZLykTQbvzjC4KhlWOYIIV7iFSX8cuhfOZ9tBFCK6QB6VFdByho78F_HL0zdpHwx-ZzMbTDVqyYVLulHlz9qNwt_Mt0Fx89BxPiVOKIjOP-EY3wk

4. Випарник (він же теплообмінник). Складається з ряду пластин з невеликою відстанню між ними. Пилові накопичення видаляють пилососом (обов'язково надіти насадку з м'якою щіткою) або пароочисником. Потім слід вологе протирання і повітряна сушка. Теплообмінник, встановлений на кухні, покривається шаром жиру, кіптяви. Вони прибираються майстрами з обслуговування та ремонту, так як вимагають відкачування фреону і подальшого розбирання блоку на складові. Це необхідно, щоб кожну ділянку промити і провести дезінфекцію.

5. Вентилятор. Деталь з лопатями вимагає особливої обережності. Вона залишається всередині блоку. Чистка полягає в нанесенні розчину і механічному видаленні забруднених поверхонь. Добре підходить зубна щітка. Потім потрібно вологою серветкою змити залишки налипань.

6. Система дренажу. Вона відповідає за виведення вологи, а коли забита, то рідина починає текти по стінах. Сама трубка розміром 1см, промити її складно. Для цього стане в нагоді парогенератор, який струменем подасть носій через дренажний отвір. Як варіант, продувається канал пилососом, за допомогою шприца всередину подається спеціальний очисний розчин.

Кондиціонер — це не тільки відмінний помічник для створення сезонного мікроклімату. Він може стати незримим розповсюджувачем грибка, бактерій, пилових кліщів і цвілі. Своєчасна чистка позбавить від небезпеки ураження невидимими організмами.