Lexus NX - особливості та технології

В актуальному модельному ряді бренду Lexus представлено безліч автомобілів преміального класу - купе, седани, флагманські позашляховики, а також гібридні версії окремих моделей. Однак лінійка кросоверів теж заслуговує на увагу, особливо якщо мова йде про Lexus NX.

Ці транспортні засоби є воістину дивовижні міські кросовери. Вони створювалися спеціально для експлуатації в міському режимі, чому сприяє сміливий дизайн кузова і інтер'єру, оснащення сучасними технологіями, а також стійкість і комфортне керування практично при будь-яких дорожніх умовах в межах міста.

На офіційному сайті "Лексус Україна" ви дізнаєтесь про детальні характеристики lexus 200 nx, а ми поговоримо про особливості цих моделей, і про унікальні технологічні інновації, завдяки яким ці авто володіють відмінними ходовими характеристиками, показниками комфорту, економічності і безпеки. 

Загальні особливості модельного ряду Lexus NX

Будь-кросовер в лінійці Lexus NX являє собою автомобіль, які може розігнатися з місця до 100 км / год за 9,2 секунди. При цьому встановлений в авто бензиновий двигун досить потужний, щоб дозволити вам рухатися на будь-якій швидкості аж до 180 км / год.

Витрата палива в транспортних засобах складає 6 літрів за кожні 100 кілометрів пройденого шляху. При цьому існує і гібридна версія, оснащена як традиційним двигуном внутрішнього згоряння, так і самозарядним електричним мотором. В межах міста, як правило, рух здійснюється тільки за рахунок електротяги, тому в таких умовах шкідливі викиди в атмосферу відсутні.

Технології в Lexus NX

Міські кросовери моделі Lexus NX оснащені безліччю інноваційних розробок бренду, що стосуються комфорту і безпеки під час водіння. На окрему увагу заслуговують наступні системи:

  • Розпізнавання дорожніх знаків (RSA). Завдяки цій технології, дорожні знаки скануються передньою камерою в авто і передаються безпосередньо на дисплей в салоні.
  • Сповіщення про перетин дорожньої розмітки та утримання в смузі руху (LDA + LTA). Якщо ви втомитеся або, з певних причин, втратите концентрацію, система включить звукові та візуальні сигнали для попередження аварії. LTA, в свою чергу, коригує зусилля на кермі і допомагає тримати машину в центрі смуги руху.
  • Адаптивного управління дальнім світлом. Аналізуючи дані з камери в автомобілі, система включає або відключає певні світлодіоди на фарах. Це дозволяє висвітлювати дорогу, не засліплюючи при цьому йдуть вам назустріч автомобілі.

Крім цього, в Лексус NX передбачені і додаткові системи - попередження зіткнення з функцією автоматичного гальмування, адаптивний круїз-контроль і деякі інші.