Чорногорія: переваги відпочинку і кращі курорти

Монтенегро - це романська назва чудової слов'янської країни Чорногорії. Вона досить компактна і незмінно дружелюбна до всіх мандрівників. Гірськолижні курорти Чорногорії популярні серед любителів відпочити бюджетно і екологічно. А схожість Монтенегро з Кримом робить країну такою впізнаваною і приємною.

Піщані курорти Чорногорії вибирають туристи, які цінують розслабляючий відпочинок в обіймах природи. Подорожжю в цю країну будуть задоволені цінителі тиші і спокою, сімейні пари з дітьми і люди, які знають толк в економії коштів. Адже ціни в Чорногорії дуже демократичні. Переваги відпочинку на курортах Чорногорії безперечно оцінить кожен, а переконатися у цьому можна, вигідно замовивши тури в Чорногорію на сайті otpusk.com  

Найкращі курорти

Будва - найпопулярніший чорногорський курорт. Широкий вибір екскурсій не залишить байдужих. Це мальовниче містечко має великий вибір ресторанів, кафе, розважальних комплексів, сувенірних магазинчиків. Обов'язково відвідайте історичну частину Будви. Середньовічні вулички, затишні ресторани і шикарна фортеця вражають уяву. Піщано-галькові пляжі Могрен підкорять вас своїми скелями і чистими високими хвилями

Котор - це невелике містечко з італійським флером. Він знаменитий величезною кількістю церков, а також масивною стіною-фортецею. У Которі дуже смачно готують практично всі італійські продукти.

Герцег-Нові - маленький курорт Чорногорії, що славиться своєю природою. Місто розкинулося на схилі гори, вулички вузенькі і заплутані. Розташований далеко від екскурсійних маршрутів, Герцег-Нові володіє особливим затишком. Лояльні ціни порадують любителів шопінгу. Тут можна придбати італійського якості одяг та інші товари;

Жобляк і Колашин - гірськолижні курорти Чорногорії. Вони славляться м'яким кліматом і мальовничими пейзажами. Ціни дуже вигідно відрізняють ці місця від подібних курортів інших країн. Крім гірськолижного відпочинку, тут можна насолодитися екскурсіями. Розвинена інфраструктура пропонує траси для лиж, сноуборду, високоміцні канатні дороги.

Переваги відпочинку в Чорногорії

  • Найчистіші води Адріатики. Адріатичне море, частина Середземноморського басейну, дуже солоне, чисте і прозоре. У деяких місцях дно видно на глибині до 55 метрів. А пляжі Чорногорії - одні з кращих на побережжі. В основному вони покриті дрібною галькою.
  • Незаймана природа і відмінна екологія. Скелясті гори, немов виростають із блакитних вод Адріатики, вершинами зметнулися в хмари, всюди пишна зелень і красиві квіти. Здається, що цивілізація майже не торкнулася цих незайманих місць. І дійсно, повітря тут чисте, екологія приголомшлива: адже в крихітній країні практично немає промислових виробництв, зате цілих 4 національні парки.
  • Величне Скадарське озеро - одне з найбільших в світі. На його берегах притулилася чарівні рибальські селища, на островах стоять храми і фортеці, а прибережні води потопають в водяних ліліях і латаття. Тут дуже романтичні пейзажі, живе безліч видів птахів, в тому числі пелікани.
  • Екскурсії на будь-який смак. У країні можна вдосталь надивитися на старі міста, неприступні фортеці, дивовижні монастирі, дихаючі старовиною руїни. Любителі морських прогулянок із задоволенням насолодяться видами мальовничій Боко-Которської бухти. Прихильники активного відпочинку можуть зайнятися рафтингом або риболовлею, зробити кінну прогулянку або прокотитися на гірських лижах.
  • Демократичні ціни. У Чорногорії багато пристойних недорогих готелів, але ще дешевше зупинятися в затишних віллах та апартаментах. Знайти приватне житло можна прямо на місці або заздалегідь, через Інтернет. Авіапереліт теж не дуже дорогий, багато чартерних рейсів. У країні низькі ціни на харчування, послуги, проїзд.
  • Можливості для шопінгу. Чорногорія - не та країна, куди можна їхати за товарами провідних світових брендів. Тут їх майже немає, як і великих торгових центрів. Зате в місті Бар, куди постійно приходять суди з Італії, можна відшукати ексклюзивні і незвичайні італійські речі та взуття за цілком доступними цінами. Непоганий і сербський трикотаж, якого в Чорногорії багато.
  • Аппетитная національна кухня. Кухня Чорногорії досить проста, але здорова. Тут люблять м'ясо, овочі і, звичайно, рибу і морепродукти. Особливо приємно, що порції великі, а коштують недорого. Обов'язково треба спробувати копчений пршут, свійський сир і приголомшливої ​​якості оливкова олія. Із спиртних напоїв гарні червоне сухе вино Вранац, біле Крстач і міцна виноградна горілка лозовіца.
  • Схожість з українською мовою і нашим менталітетом. Чорногорська мова - різновид сербської. І вона чимось нагадує українську, тому тут вас легко зрозуміють, а ви зрозумієте місцевих жителів. Та й весь менталітет близький до нашого, тому в цій слов'янській країні вам безумовно буде комфортно!