Вибираємо тип готелю

При виборі готелю для проживання на відпочинку, багато людей, далеких від туріндустрії, можуть легко заплутатися в таких поняттях, як ботель, флотель, шале, апартаменти, хостел... Дивуватися тут нічому, знати такі тонкощі не зовсім важливо, але потрібно хоч приблизно уявляти, де вам доведеться жити на відпочинку.

Отже, мова в цій статті піде про те, які бувають види готелів, і що вони з себе представляють.

До готелів, в основному, застосовують стандартну класифікацію - «зірки». Найпопулярнішим вибором названої вище категорії відпочиваючих, є готелі в «три зірки», і чекати від них якогось надвисокого сервіса і суперкомфорту не варто.

Забронювати такий вид готелів легко навіть в останній момент перед вильотом, онлайн, а ось розміщення в іншого роду готелях, з високим рівнем обслуговування, потребують підтвердження розміщення, часом не день і не два, такі готелі краще бронювати заздалегідь.

Давайте будемо розбиратися в видах готелів по порядку, а якщо плануєте поїздку до Одеси, зайдіть на офіційний сайт готелю "Центральная", тут вам точно сподобається! 

Бізнес-готель

Бізнес-готелі відрізняються від інших видів готелів, тим, що вони націлені на роботу з певною клієнтурою - ділові люди. Саме тому, бізнес-готелі, найчастіше розташовуються в сприятливих для ведення бізнесу і переговорів місцях: в центрі міста, в місцях з прекрасно налагодженим транспортним сполученням між ними і вокзалами, аеропортами, морськими портами, різними виставками та галереями, а також місцевими районами ділової активності.

Крім зручності транспортної інфраструктури, бізнес-готелі враховують і інші потреби своїх основних клієнтів: в кожному номері є весь необхідний набір оргтехніки, що дозволяє діловим людям бути оточеним всім їм необхідним, що економить їх безцінний час і змушує робити вибір на користь саме цього бізнес-готелю.

У готелях такого роду часто розташовуються офіси різних компаній експрес-доставки, інформативне табло з біржовими котируваннями, готелі надають можливість оренди свого бізнес-залу для проведення нарад діловими постояльцями.

Готелі-курорти або resort-готелі

Курорт-готель або готель Resort - нова тенденція в готельному бізнесі та чудовий варіант для спокійного відпочинку і повної розрядки. В даних готелях є великий асортимент інвентарю для занять спортом і спеціалізовані приміщення, які підходять для цієї мети, наприклад, тенісний корт, басейн, фітнес-центр.

Відрізняється Resort-готель, від іншого роду готелів своєю закритістю, наявністю власної служби безпеки, що виключають появу на цій території «зайвих» людей. За своєю суттю, готель-ресорт - курорт на курорті, абсолютно закрита і автономна система організованого відпочинку з великим вибором послуг для своїх гостей. Це може бути наявність кількох ресторанів національних кухонь, свої магазини, парк розваг або аквапарк, і це все на території готелю.

Бутік-готелі

Бутік-готелі - цей тип готелю з невеликою кількістю номерів, але з унікальним комфортом і чудовим рівнем сервісу. Будівля бутік-готелю має мати незвичайний або неповторний дизайн всього інтер'єру, він повинен мати певний стиль і все всередині і зовні має бути витримано в рамках однієї теми.

До речі, бутік-готелі можуть стояти в місцях, які підбиралися зовсім не для проживання відпочиваючих: це можуть бути готелі на території старих або покинутих фабрик, заводів, в старовинних садибах, замках, млинах і в ангарах для літаків. Коли бутик-готель створюється, атмосферу колишнього місця намагаються зберегти і обіграти так, щоб гість почувався незвично і по-особливому.

Апартаменти або апарт-готелі

Апартаменти готелі - абсолютно нова бізнес-тенденція в готельному бізнесі, попит на які сформували саме сімейні пари з дітьми. Відмінність апарт-готелів від інших готелів в тому, що гостям пропонуються не стандартні номери для проживання, а відповідні для звичайного життя квартири.

Апарт-готелі - ідеальний варіант для тих, хто змушений тривалий час проживати далеко від свого будинку. Адже номера апарт-готелів оснащені всім необхідному для повсякденного життя: техніка на кухні, телевізор, комп'ютер, DVD, тренажери.

Bed and Breakfast

Готелі Bed and Breakfast або B & B - це маленькі сімейні готелі, що пропонують своїм клієнтам домашній затишок і комфорт, а також страви домашньої кухні. Це ідеальний варіант для ощадливих, але, що вважають за краще певний рівень домашнього комфорту.

Готелі B & B в основному, класифікуються стандартно - «зірками» від двох до п'яти, але можуть абсолютно не мати зоряного статусу. Останнє, абсолютно не означає, що це нічліжка для бомжів, так як готелі маленькі і сімейні, чистота і затишок тут буває на високому рівні. Управління таким готелем здійснює або власник будинку, або члени його сім'ї.

Гестхауси або гостьові будинки

Гестхаус - це більш економічний варіант «Bed & Breakfast». Такий підвид готелів дуже поширений на азіатських пляжних курортах: Балі, Гоа, Таїланді. Такий гостьовий будинок має невеликий номерний фонд: від десяти до тридцяти кімнат, з затишною домашньою атмосферою і малим числом обслуговуючого персоналу. Сім'я власника готелю, зазвичай живе тут же.

Як правило, низька ціна за проживання легко згладжує не надто високий рівень сервісу, а часом і деякі порушення санітарно-епідеміологічних норм.