Як грамотно підібрати акумулятор до ноутбука

Багато користувачів портативних комп'ютерів (ноутбуків) рано чи пізно стикаються з проблемою значного зменшення ресурсу (потужності) акумулятора ноутбука. Проявляється це, звичайно ж в скороченні часу автономної роботи Вашого пристрою, а в подальшому і до повної відмови ноутбука працювати від акумулятора.

У таких випадках джерело живлення Вашого мобільного гаджета слід замінити, а якісний купити аккумулятор для ноутбука ви зможете в інтернет-магазині digital-shop.in.ua 

Що потрібно врахувати при підборі нового акумулятора для ноутбука?

Вибираючи новий акумулятор, слід взяти до уваги наступні фактори:

  • Наскільки часто ви використовуєте свій ноутбук для автономної роботи. 
  • Інтенсивність використання ноутбука в автономному режимі (тобто якщо при роботі в автономному режимі Ви змушені використовувати різноманітні ресурсомісткі програми і додатки, то потрібно врахувати, що в такому режимі, акумулятор ноутбука буде розряджатися значетельно швидше, в порівнянні з використанням ноутбука в автономному режимі для інтернет серфінгу або перегляду (читання) різноманітних текстових документів.
  • Також варто взяти до уваги розміри вашого ноутбука. Ноутбуки великих розмірів, з великими діагоналями екранів мають набагато більше енергоспоживання в порівнянні зі своїми невеликими побратимами, нетбуками.
  • На час автономної роботи ноутбука, впливають і його технічні характеристики, наприклад такі як: тип підсвічування дисплея (дисплей з led підсвічуванням має значно менше енергоспоживанням, в порівнянні з екранами, які мають лампову підсвічування); в разі якщо Ваш ноутбук укомплектований потужним дискретним графічним адаптером і не має додаткової інтегрованої відеокарти, то час його автономної роботи буде значно нижче, в порівнянні з ноутбуками, що мають гібридну графічну систему.

Висновок: Якщо Ви, в силу обставин, використовуєте ноутбук досить часто для автономної роботи і час автономної роботи має бути тривалим (понад 2-х - 3-х годин), а також, якщо при автономній роботі Вам потрібні різноманітні ресурсомісткі програми і програми, то тоді , варто задуматися про покупку акумулятора збільшеної місткості, так званого посиленого акумулятора.

Якщо ж Ви, працюєте в основному стаціонарно, і час автономної роботи ноутбука цікавить Вас остільки оскільки, то тоді, можна обмежитися роботою від штатного акумулятора, а в разі необхідності його заміни, замінити на аналогічний, такий же ємності.

Для того щоб полегшити пошук нового акумулятора для ноутбука, в разі такої необхідності, потрібно знати наступні значення:

Ємність Вашого акумулятора

Для того щоб дізнатися цей параметр акумулятор (батарею) потрібно вийняти з ноутбука і знайти на ньому те значення, яке позначено буквами mAh, наприклад 5200 mAh або 4400 mAh, це позначення і є показником ємності акумулятора ноутбука. Відповідно в разі якщо Ваш штатний акумулятор ноутбука має показник ємності наприклад 5200 mAh, а Вам потрібно замінити його на більш ємний, то при пошуку потрібно шукати моделі акумуляторів сумісних з Вашим ноутбуком з більш високим показником ємності наприклад 7800 mAh або 9600 mAh.

Модель Вашого акумулятора

Будь-акумулятор (батарея) для ноутбука має свій ідентифікатор присвоєний йому виробником. Позначатися він може model або part number (p / n), являє собою цифровий, літерний код, який також можна знайти безпосередньо на акумуляторі, вийнявши його з ноутбука, виглядає це приблизно так: model: as07d31.

Модель ноутбука

Теоретично найбільш точно акумулятор (батарею) для ноутбука можна підібрати, знаючи параметри зазначені вище, в пункті 2, але іноді для пошуку може знадобитися і повне найменування моделі безпосередньо самого ноутбука.

Модель ноутбука виробники вказують в різних місцях, але найбільш точно і повно вона як правило продубльована у всіх виробників на задній кришці ноутбука (тобто ноутбук потрібно перевернути і там знайти позначення моделі наприклад: Asus K50IJ або Acer Aspire 5742G.