Чорношкіра Анна Болейн, хлопчик з рогами і Локі: які серіали дивитися в червні

Перший літній місяць загрожує стати сенсаційним за кількістю серіальних прем'єр: власним шоу нарешті обзаведеться марвеловський Локі, а на британському троні запанує чорношкіра Анна Болейн.

Крім того нас чекають нова екранізація Стівена Кінга, еротика, аеробіка і багато іншого, а на відеосервісі kinozavrik найближчим часом ці та інші серіали можна буде переглянути в хорошій якості.

"Анна Болейн" (Anne Boleyn)

Найважливіший серіал року - трисерійна екранізація кількох років з життя другої дружини короля Генріха VIII (в серіалі його зіграв Марк Стенлі).

Ще до виходу на екрани "Анна Болейн" спровокувала скандальну хвилю, пов'язану з кастингом на головну роль чорношкірої актриси Джоді Тернер-Сміт. Критики змогли змиритися з "Бріджертон", але художній твір на конкретному історичному матеріалі було сприйнято як удар, який витримали далеко не всі глядачі, котрі хвалилися своєю толерантністю. Тепер всі питання лише в художній спроможності: якщо фільм виявиться хорошим, то цілком може стати поворотною точкою в розвитку костюмного історичного кіно, яке, будемо відверті, давним-давно переживає стагнацію.

"Історія Лізі" (Lisey's Story)

Стівен Кінг знову в моді - або, може бути, ніколи толком з неї і не виходив? Це питання може спровокувати серйозні дискусії, але факт залишається фактом: фільми та серіали за романами Кінга знову виходять із завидною регулярністю. У тому числі і по не дуже відомим - майстер вкрай продуктивний.

Цього разу мова піде про вдову на ім'я Лізі (Джуліанна Мур). Оплакувати померлого чоловіка-письменника Скотта Лендона (Клайв Оуен) їй заважає маса питань, які після смерті чоловіка залишилися без відповіді. Що за прокляття переслідує його рідних? У яких стосунках з часом і простором знаходився літератор? Чи помер він насправді? Відповідей на всі ці питання будуть присвячені десять епізодів серіалу, постановкою якої займався Пабло Ларраін ( "Джекі"). Сценарій написав сам Стівен Кінг.

"Ласунка: Хлопчик з оленячими рогами" (Sweet Tooth)

Після деякого апокаліптичного катаклізму на світ стали з'являтися дивні гібриди людей і тварин. Герой серіалу хлопчик Гас (Крістіан Конверт), наприклад, народився з оленячими рогами на голові. Строгий батько все життя захищав його від жахів мутованої цивілізації, але жага пригод була сильніше - одного разу Гас вийшов у ворожий світ. Там він зустрів Джеперда (Нонсо Анозі) - загадкового чоловіка з розвиненими навичками виживання. Разом вони відправляються в подорож по постапокаліптичній Америці, яке з кожним днем ​​стає все небезпечніше.

Комікс, за яким знято "Ласунка", описують як мікс "Божевільного Макса" і "Бембі", а також порівнюють з культовим романом і фільмом "Хлопчик і його пес". Тобто це не звичайне дитяче фентезі, а зовсім навпаки - скоріше, постапокаліпсіс очима наївного (нехай і трошки рогатої) дитини. Продюсуванням серіалу займалися Сьюзан і Роберт Дауні.

"Локі" (Loki)

Якщо не головна, то безумовно найбільш очікувана прем'єра червня - сольний серіал про найчарівнішого трикстера кіновсесвіту Marvel у виконанні Тома Хіддлстон.

Дія розвернеться відразу після закінчення подій фільму "Месники. Фінал". Локі створює альтернативну лінію часу і потрапляє в руки співробітників "Управління тимчасовими змінами" - організації, яка існує поза часом і простором. Тепер скандинавському богу-пройдисвітові належить зробити вибір: або відповісти за свої гріхи за всією суворістю закону, або допомогти УВИ розібратися з більш складними проблемами.

Напарником Локі в новій пригоді стане Оуен Вілсон, який зіграв працівника УВІ по імені Мобіус М. Мобіус. Очевидно також, що Marvel продовжують розробку концепції мультивсесвіту, подорожам по якому буде присвячена нова фаза розвитку франшизи.