Протеїн VS гейнер - що краще для набору маси

Відповідь на питання, що краще вживати, протеїн чи гейнер, може бути тільки один - і протеїн і гейнер. Все, як завжди, залежить від ваших цілей і істинне питання, що вимагає окремого розгляду, скоріше буде звучати так: в якому співвідношенні вживати ці продукти спортивного харчування, щоб найбільш швидко і ефективно досягти ваших цілей?

Якщо говорити більш доступно, відмінність гейнера від протеїну полягає в наступному: протеїн - це білок, гейнер - це вуглеводи. Для росту і розвитку м'язів потрібно і те і інше

Багато хто помилково роблять ставку тільки на протеїн, забуваючи про те, що щоб протеїн почав «працювати» на побудову м'язової тканини необхідні вуглеводи.

З іншого боку, загальної «ідеальної» формули співвідношення білків і вуглеводів не існує. Як правило, саме для вас, вона з'ясовується лише дослідним шляхом, бажано спільно з тренером і лікарем. Але спираючись на деякі загальні принципи, наведені в цій статті, вам буде значно легше це зробити, а в інтернет-магазині Спорт Знаток ви зможете вигідно замовити гейнери, протеїни, та інше якісне спортивне харчування відомих виробників. 

Набір м'язової маси

Питання, вживати гейнер чи протеїн для набору маси не зовсім коректне. Для м'язового приросту необхідно як мінімум 3 умови:

  • повноцінний і грамотний силовий тренінг;
  • профіцит калорій. За різними даними це від 350 до 700 «зайвих» ккал;
  • правильне співвідношення білка і вуглеводів в раціоні.

І ось за останній пункт, як раз і відповідають такі продукти спортивного харчування як протеїн і гейнер.
Класичне процентне співвідношення виглядає так:

40% - 50% вуглеводів, 30% білка, 20% -30% жирів

Жироспалювання

Не всі, хто приймає рішення купити абонемент в тренажерний зал стурбовані проблемою масонабору, багатьох, особливо жінок хвилює питання зменшення підшкірного жиру.

Для спалювання жирів необхідні наступні умови:

  • дефіцит калорій;
  • кардіо навантаження;
  • помірний силовий тренінг;
  • збалансовану кількість нутрієнтів (БЖУ) в раціоні.

В цьому випадку рекомендують зупинити вибір на протеїні і скоротити кількість вуглеводів. Однак не варто впадати в крайнощі. Безвуглеводні дієти добре працюють тільки короткостроковий час і мало підходять для обивателів. Якщо перед тренуванням для підвищення енергії ви вип'єте порцію гейнера (за умови, що ця порція включена в ваш план калорійності), то процес спалювання жирів це не зупинить, а додасть вам сил для більш інтенсивного тренування. Це скоріше питання зручності і особистий пристрастей.

А ось на протеїн слід звернути особливу увагу. У режимі дефіциту калорій, достатнє вживання білка знижує відчуття голоду і збільшує швидкість метаболізму (обміну речовин).

Кому і коли не варто вживати гейнер

  • людям з великою надмірною масою тіла, які хочуть схуднути. В даному випадку ту невелику кількість вуглеводів, рекомендовану при дієті, краще отримувати зі звичайних продуктів харчування;
  • на ніч. Гейнер - це ваша енергія, тому прийом гейнера на ніч явно буде зайвим. Виняток може бути лише для ендоморфів в період масонабору.
  • спортсменам в період «сушки».