Тонкощі догляду за кріслом-мішком

Крісло-мішок, пуф, бін-бег, баобаб і навіть матрац! Як тільки не називають цей стильний різновид сучасних бескаркасних меблів. Найбільш популярна назва в Америці і Європі-бін-бег (від анг. Bean bag, тобто мішок. Наповнений бобами тому що раніше в якості наповнювача виступали саме боби).

Дуже популярні у всьому світі, в Україні крісла-мішки лише зараз набувають широкого поширення, тому вкрай важливо знати де якісне кресло мешок купить, а замовити його можна на сайті виробника kreslo-bag.com, а також дотримуватись основних правил догляду.  

Для того, щоб правильно доглядати за крісло мішком, потрібно мати точну інформацію про те, з яких тканин і матеріалів зроблена оббивка і внутрішнє наповнення.

Бінбегі зручні тим, що кульки пінополістиролу, засипані у внутрішній чохол, невибагливі в догляді і максимум, що може знадобитися - це помити їх під водою не висипаючи з внутрішнього чохла, можна з додаванням миючого засобу. Тому основний акцент в чищенні безкаркасних меблів потрібно робити на чохол, який, як правило, можна зняти і випрати окремо, за винятком шкіряних тканин і чохлів з еко шкіри. Для них переважно використовувати інший метод чистки.

Матеріали чохлів крісла-мішка і догляд за ними

На сайті kreslo-bag.com представлені кілька видів матеріалів для зовнішніх чохлів. Кожен з них по своєму зручний і володіє цінними якостями для того, щоб виконувати свою функцію. Основний принцип, яким керуються при виборі тканини для крісла - виріб повинен довго зберігати первісний вигляд.

Зазвичай виготовляють чохли з велюру, жаккарда, штучної шкіри і тканини oksford. І нижче ви можете ознайомитися з рекомендаціями по догляду за кожною з них.

  • Велюр - міцний матеріал з невеликим ворсом. Необхідно регулярно проводити сухе чищення. Плями краще видаляти з використанням щадних рідких засобів. При необхідності, можна зняти чохол з виробу і випрати на м'якому режимі. Велюр не можна вибілювати і піддавати дії високих температур.
  • Жаккард - міцний і не надто вибагливий. Можна прати при низьких температурах. Це допоможе зберегти свіжий колір на довгий час. Не можна відбілювати, не потрібно прасувати. Всі забруднення краще видаляти в найкоротші терміни.
  • Oksford - водонепроникна тканина. Але її можна прати і навіть гладити при невисокій температурі. Для щоденного чищення можна користуватися гігієнічними серветками.
  • Догляд за штучною шкірою практично не відрізняється від правил чищення натурального аналога: не використовувати щітки, не відбілювати, не піддавати прямому впливу сонячних променів. Потрібно використовувати м'які тканини, спеціальні щадні кошти і час від часу протирати спеціальними водовідштовхувальними сумішами.

Інші нюанси догляду

Відмітна особливість м'яких крісел полягає в тому, що вони вимагають періодичного додавання наповнювача. Зазвичай досипання здійснюють дома. Це проста маніпуляція: потрібно зняти зовнішній чохол, відкрити внутрішній, відкрити упаковку з пінополістиролом і акуратно пересипати вміст. Скільки? Це ви повинні дивитися самостійно відповідно до своїх уподобань. Фахівці радять не набивати мішок до кінця.

Щоб зрозуміти скільки наповнювача вам вистачає, дайте осісти гранулам, закрийте і струсіть мішок. Сядьте на нього і оціните рівень комфорту. Якщо потрібно досипати ще, зробіть це.

Прості правила догляду за кріслами дозволять зберегти привабливість виробів надовго. Щільні тканини чохлів забезпечують збереження наповнювача і тримають форму. Користуйтеся нашими порадами і ви оціните якість зручних меблів, яка прослужить не один рік.