10 стильних ідей квіткових горщиків в інтер'єрі

Герань в глиняному квітковому горщику на мереживний серветці і барикади запорошених кашпо з кучерявим плющем на підвіконнях, до яких неможливо підступитися. Саме з такими асоціаціями у багатьох пов'язано озеленення, через що не кожен готовий прикрашати домашніми рослинами інтер'єр.

Але ж все може бути інакше, і без непролазних джунглів у вікнах. Зелень в інтер'єрі при креативному підході може виглядати живо, свіжо і цікаво. Досить купити квіткові горщики в інтернет-магазині slavglinka.com, і підключити фантазію.

Сьогодні розглянемо ідеї стильної прикраси будинку кімнатними рослинами в цікавих квіткових горщиках - в них навіть вищезазначене озеленення підвіконня буде виглядати ефектно.

Класика жанру

Хаос квіткових горщиків - сумне видовище незалежно від того, будуть вони стояти на підвіконні або на комоді. Щоб зелені насадження виглядали декоративно і не обтяжували інтер'єр, потрібна продумана концепція.

Спочатку підберіть рослини, які вам найбільше подобаються, а після вишиковуйте експозицію з цікавими кашпо. Втім, красиво розсадити квіти можна і в звичайні пластикові горщики - головне, щоб їх колір поєднувався з іншими елементами інтер'єру.

Просто і красиво

Створюючи небанальну композицію з кімнатних рослин на підвіконні, не слід брати різномасті квіткові горщики. Краще нехай вони будуть однакові за кольором і матеріалом, але різних форм. До слова, дотримуватися такого плану потрібно при озелененні всього інтер'єру, а не тільки підвіконня.

Грифельні написи

Якщо вирішите створити міні-город з пряних трав в міській квартирі, зверніть увагу на горщики, покриті грифельною фарбою. Залишилося тільки підписати їх - і свіжа зелень завжди буде під рукою!

Магія світла

Для останніх романтиків і любителів теплої лампової атмосфери знахідкою стануть люмінесцентні горщики для квітів. Такі світлові вазони послужать вам не тільки за своїм прямим призначенням - вони будуть створювати чарівну атмосферу в кімнаті вночі не гірше нічника.

Сімейне фото

А що, якщо декорувати старі квіткові горщики сімейними фото? Наприклад, кожен горщик прикрасити знімками всіх членів сім'ї - вийде оригінальна композиція «Мама, тато, я - квіткова сім'я».

Підберіть кожному «зелену зачіску» - і вийде справжній квітковий шедевр. До того ж з таким підходом ви зможете привчити домочадців доглядати за квітами - адже якщо не поливати шевелюру, вона почне в'янути.

Металевий блиск

Металеві підвісні горщики автоматично зроблять стильним навіть самий нейтральний і лаконічний інтер'єр. Якщо у вашому будинку не вистачає мідного або срібного блиску, беріть на замітку такий варіант. Тим більше що метал сьогодні знову в тренді.

Баночки для спецій

Невеликі баночки для спецій - відмінна альтернатива звичайним квіткових горщиках. З ними можна поекспериментувати і оформити композицію на стіні. Стильно, просто і далеко не банально.

Вертикальне озеленення

Для кімнатних рослин не обов'язково виділяти підвіконня. Їх можна розмістити вертикально. Квіти в настінних горщиках стануть гідною заміною дорогій картині. Такий варіант ідеально підійде для дизайн проекту будинку в екостилі.

Чарівні мініатюри

Такі милі горщики напевно викличуть посмішку. Прекрасна ідея для озеленення в інтер'єрі дитячої. Будь то міні-чоловічки, сімейство кошенят або робот-супергерой - ваші малюки точно прийдуть від них у захваті!

Акваферма

А це не просто квітковий горщик, це справжня екосистема. В одній її частині прекрасно живуть рослини, а в інший плавають рибки. Те що потрібно для інтер'єрів в екостилі. Втім, і в будь-якому іншому сучасному інтер'єрі такий горшковий декор приживеться.