Портретне фото: особливості і правила позування

Портретна фотосесія не перестає бути актуальною вже довгий час. Такі знімки використовуються для створення власного або професійного портфоліо, в комерційних і рекламних цілях.

Як створюються фотопортрети

Здійснювати портретні фотосесії можуть як фахівці з великим досвідом, так і новачки. Першим етапом такої роботи виступає знайомство з моделлю, визначення тих побажань і вимог, які вона пред'являє до кінцевого результату.

Для створення портрета вибирається образ моделі, проводиться підготовка місця зйомки. Складність полягає в тому, що фотограф повинен уникнути демонстрації її візуальних недоліків, представивши їх з вигідного боку. Фотограф-портретист Арапов Н.В., про якого детальніше можна дізнатися на сайті https://delovoefoto.ru/contacts-fotografs.html#photograph-portretist-nikolay-arapov знає всі тонкощі у цій справі, і замовивши у нього фотосесію ви зможете бути впевнені на всі 100% в успіху кінцевого результату!

7 правил позування при портретній зйомці

Зйомка звичайних людей передбачає проведення роботи, спрямованої на створення такого кінцевого результату, який міг би бути отриманий при роботі з професійними моделями. Незважаючи на відсутність досвіду у виборі поз або управлінні мімікою, в обстановці створеної фотографом, все будуть відчувати себе учасниками фотоіндустрії.

Отримати незвичайні і привабливі образи можна при дотриманні семи основних правил створення портретних фото.

Робота з волоссям

Багато хто вважає, що волосся є тією частиною тіла, яка непідвладна управлінню. Якщо модель має довге волосся, то їх погана укладка буде кидатися в очі на кожному знімку.

У разі, коли зйомка проводиться без залучення візажиста і перукаря, необхідно керуватися правилом, згідно з яким волосся на плечах бути не повинні. З цієї причини їх варто:

  • зібрати;
  • прибрати назад або вперед;
  • укласти в одну зі сторін спереду.

Посуньте підборіддя або вуха вперед

Нормальна і розслаблена поза людини може стати причиною виникнення невеликої складки під підборіддям. Вона виникає незалежно від повноти або худорлявості людини.

Багато фотографів пропонують своїм клієнтам виконати подачу підборіддя вперед. Але це може стати причиною створення акценту на ніздрях, що неприпустимо. Краще попросити учасника висунути вперед вуха. Такі дії можна зіставити з тим, як з панцира витягує свою голову черепаха. Незважаючи на неприродність та незручність позиції, результат зйомки буде позитивним.

Підніміть руки

Звичайна поза пов'язана з притисненням рук до корпусу, що візуально збільшує їх на фото і створює незручність. Виправити ситуацію можна за рахунок невеликого підняття рук, в результаті чого вони не будуть притиснуті до тіла. Також можна одну з рук покласти на стегно.

Залиште візуальний простір навколо талії

Всі моделі бажають виглядати на фото стрункішими. Для цього достатньо продемонструвати наявну талію, широту її візуальної ізоляції. Досягти бажаного результату можна за рахунок висування руки, розміщеної на стегні, вперед.

Поверніть плечі

Людина, що знаходиться перед камерою, завжди виглядає більшою. Такий спосіб проведення зйомки застосуємо при роботі зі спортсменами або керівниками великих компаній. Застосовувати його не потрібно при створенні фотопортретів. За рахунок повороту плеча досягається краса профілю і стрункий вид моделі.

Не показуйте білки очей

Створити мрійливий образ моделі неможливо без постановки погляду. Робота з нею в даному напрямку буде полягати у вказівці конкретного об'єкта, що знаходиться за фотографом, на який дівчині необхідно дивитися.

Не дозволяйте носу переривати контур обличчя

Ніс не повинен перебувати поза контура обличчя. Таке правило є одним з найважливіших. Для зйомок в анфас необхідно зробити невеликий поворот в сторону.

При створенні класичних знімків в профіль, на яких буде відображатися тільки одна сторона, поворот необхідно зробити на чверть. При цьому їхні очі будуть потрапляти в кадр.

Правильний ракурс

Якщо повернутися сильніше, контур обличчя буде зіпсований через його переривання носом, який стане здаватися довшим, ніж є. Визначити необхідне розташування професіонал зможе на око. Допущення перетину створить візуальну непропорційність.