Електронні барабани як майбутнє перкусії

Музична перкусія розвивається приголомшуючими темпами і постійно поповнюється новими інструментами. Не стоїть на місці і світ гри на барабанах: починаючи від народження революційних технік і стилів і закінчуючи новаторськими технологіями, які сприяють створенню більш універсального обладнання і кращого звучання.

У світі акустичних барабанів були досягнуті неймовірні успіхи. На зміну прийшли електронні барабанні установки, конструкція корпусу яких стала досконаліше, а матеріали виготовлення - надійніше і міцніше. Звучання електронних барабанів максимально реалістичне: модулі стали більш потужними, а технології семплювання чіткішими.

Електронні барабани мають наступні переваги:

  • Вони більш ефективні з точки зору управління звуком, що робить їх відмінним варіантом для створення музики вдома, а також для гри на невеликих сценах;
  • Електронні набори мають прямі аудіовиходи і MIDI / USB-вихід, які дозволяють підключити установку до ноутбука або ПК і проводити запис;
  • Миттєвий доступ до широкого спектру звуків ударних. Вибір ставати ще більш вичерпним за допомогою віртуальних інструментальних бібліотек, які можна імпортувати через SD-карту;
  • Вони більш мобільні, компактні і мають невелику вагу. Електронну ударну установку можна без зусиль транспортувати в будь-якому автомобілі.

Електронні барабани: як працюють і з чого складаються

Електронні барабани складаються з цифрового звукового модуля, який відтворює звуки, і одного або декількох електричних датчиків для запуску звуків. Звуки відтворюються аналогічно акустичної ударної установки - ударом палички по поверхні (тобто по датчику).

Працюють електронні установки за таким же принципом, як і будь-який цифровий інструмент. У студії записуються різні семпли і поміщаються в пам'ять установки. Тому якщо в акустичній ударній установці важлива якість кожного барабана, то в електронній першорядну важливість мають «мізки», тобто модуль. Саме за допомогою модуля обробляється вхідний сигнал від датчика і відбувається відтворення відповідних звуків.

На сьогоднішній день в магазинах Музторг представлена ​​величезна кількість моделей цифрових барабанів для самих різних користувачів: як для новачків, так і для професіоналів. Такі імениті компанії, як Roland, Yamaha, Carlsbro і Alesis постійно вдосконалюють свої установки і випускають універсальні моделі, які підходять абсолютно кожному барабанщику.

Де купити електронні барабани в Україні?

Знайти будь-які ударні інструменти можна в інтернет-магазині МузТорг. Тут ви можете купити різноманітні електронні барабани і всілякі комплектуючі до них за найвигіднішими цінами!

Якщо ви хочете купити свою першу цифрову ударну установку, то краще проконсультуйтеся з фахівцями магазину МузТорг під час вибору. Вони підберуть для вас інструмент з високоякісним рівнем звуку і хорошими технічними характеристиками. Не поспішайте, гарненько вивчіть характеристики інструменту, щоб знайти найкращу цінову пропозицію!