5 правил якісного ремонту квартири

Сучасний ремонт квартири потребує багато зусиль. Спочатку потрібно продумати кожну деталь цього процесу, адже в протилежному випадку навряд чи вдасться отримати бажаний результат. Ми склали докладну інструкцію, як зробити своє житло комфортним без марних витрат грошей та часу.

Розробка плану ремонту

Будь-який успішний проєкт починається з розробки плану. І ремонт не виключення. Для початку важливо зрозуміти, що саме ви хочете бачити наприкінці. Промалюйте всі деталі майбутнього ремонту. Оптимально буде зробити креслення або просто візуально відтворити задумане.

На основі плану визначають необхідні матеріали, прораховують їх кількість. Також відразу варто визначитися з меблями, декором, освітленням, розташуванням побутової техніки. Якщо є така можливість, зверніться до дизайнера. Щоб заощадити на послугах спеціаліста, план можна розробити самостійно.

Знайдіть надійного виконавця

Наступне, чого потребує ремонт у квартирі, коли дизайн вже продуманий, — обрати надійного майстра. Гарний варіант — найняти робочу бригаду, адже вузькокваліфіковані спеціалісти краще виконають свої обов'язки, ніж універсальний робітник. Варто звертатися до перевіреної фірми, адже від якості виконаних робіт залежить не тільки гарний зовнішній вигляд вашого помешкання, але й комфортні умови перебування у ньому, а також наскільки тривалим буде результат.

Вклавши гроші у ремонт, ніхто не хоче через рік-два знову все переробляти. Щоб цього не сталося, обов’язково звертайте увагу на наявність у підрядника офіційної реєстрації, відповідних сертифікатів, іншої документації, що підтверджує якість послуг.

Ремонт квартир у Львові від RBK Kronos відповідає всім будівельним стандартам, а також завжди враховує побажання замовника!

Оптові ціни на будівельні матеріали

Одним із факторів, від якого безпосередньо залежить, скільки коштує ремонт квартири, є вартість будівельних матеріалів. У разі проведення відповідних робіт вам потрібна чимала їх кількість, тому оптимальний варіант — стати оптовим покупцем. Адже в такому випадку ціна буде значно нижча.

Недоброчесні підрядники намагаються нажитися на клієнтах, зазначаючи підвищену вартість матеріалів. Варто розуміти, що купуючи великі обсяги будь-якого продукту, ви маєте право отримати від 10 до 30 відсотків знижки.

Зазвичай надійні підрядники співпрацюють з оптовими постачальниками.

Контроль виконання робіт

Розмірковуючи, як правильно зробити ремонт квартири, слід запам'ятати: наскільки сильно б ви не довіряли найманій бригаді, контролювати процес все одно необхідно. Це можна зробити самостійно чи найняти відповідного фахівця.

Такий контроль не тільки допоможе впевнитися в доброчесності робітників, але й дасть змогу виявити будь-які невідповідності плану та вчасно направити майстра в потрібному напрямку. Адже помилки виключати ніколи не можна.

Без 100% передоплати

Ну й останнє, що потрібно знати, плануючи ремонт квартирі у Львові: жодна хороша будівельна компанія не працює за 100% передоплатою. Те саме стосується меблів: остаточний розрахунок проходить тільки після доставки та оглядин.

Інакше, заплативши наперед, як ви зможете контролювати процедуру? За всі роботи слід платити вже після їх виконання. Це стимулюватиме майстрів зробити все якомога краще.

Доброчесні фірми завчасно оголошують вартість кожної із робіт, а також строки їх виконання. Ви маєте платити гроші тільки за якісний результат, який відповідає плану і цілком вас влаштовує! Залишайтеся задоволені та насолоджуйтесь новим ремонтом!