Килимки-пазли - відмінний подарунок для малечі

Розвивати дитину потрібно з перших років життя. З цим погодяться всі батьки. Саме тому все більшої популярності завойовують дитячі розвиваючі килимки. Вони дозволяють не тільки захопити дитину цікавою грою, а й розвинути моторику, вчать дітей розрізняти форми та кольори і виконують безліч інших функцій.

Підлоговий ігровий килимок-пазл створений спеціально для малюків дошкільного віку. Складається такий килимок з великих яскравих м'яких деталей. Зовні деталі схожі на шматочки пазлів.

Збирати веселі картинки можна прямо на підлозі, що актуально для малюків. Він підходить для дітей різного віку, грати з ними малюк може як самостійно, так і з батьками.

Пазл просто складати, розглядати, використовувати як ігровий елемент. З деталей можна збирати великі кубики, навіть можна побудувати цілий будиночок для ігор. 

Килимок у вигляді частин можна брати з собою на вулицю, в гості, в поїздку. Влітку його можна постелити на травичку. Нехай маленькі бешкетники розвиваються на свіжому повітрі. У будинку вироби не збирають пил і вологу, тому алергія членам сім'ї не загрожує. До речі, мягкий дитячий коврик-пазл від компанії EvaLine, відповідає всім вимогам безпеки, і безперечно сподобається вашій малечі.

У чому користь розвиваючих килимків?

  • Дитячий підлоговий розвиваючий килимок-пазл не тільки захоплююче збирати, а й корисно. Заняття допомагає розвитку фантазії малюка, добре впливає на загальну моторику, пам'ять, уяву, увагу.
  • Діти, збираючи великі картинки, навчаються, тренують посидючість, акуратність. Коли дитина збирає картинку (навіть разом з мамою), вона розвиває своє логічне мислення, намагаючись зібрати з частин ціле зображення.
  • Розвиваючий килим навчить розрізняти кольори, форми, дізнаватися тварин, допоможе вивчити алфавіт і цифри. Корисний виріб сприяє загальному розвитку дитини будь-якого віку.

Матеріал виготовлення, та поради по безпечному використанню

Підлоговий пазл килимок може бути виготовлений з різних матеріалів. Найчастіше їх роблять з полімерного спіненого матеріалу, з гуми. Основна вимога - безпека. Він повинен бути гіпоалергенний, не мати стороннього запаху, не залишати сліди від фарби на руках та одязі.

На килимках тепло сидіти, лежати, їх зручно мити. Єдиним мінусом є те, що на багато пазлів зображення не нанесено, а наклеєно за допомогою тонкої плівки. Коли дитині більше року, вона починає цю плівку віддирати, а деякі намагаються її жувати. Тому батькам слід бути уважнішими і обережнішими під час спільних ігор. Якщо шматочок плівки відійшов у краї, то краще зняти її з усієї деталі.

Рекомендується вибирати вироби, зображення на які не наклеєно, а надруковано. Зображення можуть бути різними, картинки, які нанесені на пазли, як правило, відповідають дитячій тематиці. Це можуть бути тварини, квіточки, герої книг, сюжети мультиплікаційних фільмів, коміксів, прості орнаменти, літери і цифри. Використовуючи в грі підлоговий килимок-пазл алфавіт можна вчити з малюком літери.

Килимки-пазли: різновиди

  • Силуети. Ігровий варіант у вигляді квадратів, кожен з яких утворює рамку і вкладиші в неї. Часто це силуети тварин. Допомагають розвивати уяву, логіку. Підходять для дітей від 1 року.
  • Без малюнка. Це просто деталі різних кольорів, які можна скласти докупи. Зручно використовувати просто як підлогове покриття і для того, щоб знайомити малюка з різними відтінками.
  • Азбука. На кожну деталь нанесена певна буква з алфавіту. Допомагає вивчати букви, актуально для дошкільнят.
  • Цифри. Теж хороший варіант, підійде дошкільнятам. На кожен квадрат нанесені цифри, їх можна складати і рахувати. Домашні заняття математикою будуть в радість!
  • Класики. Це пазли, створені у вигляді улюбленої дитячої гри «в класики». Перш ніж почати грати, їх необхідно розкласти в потрібній послідовності і стрибати. Корисні пазли, розвивають логіку, дають можливість активно рухатися.
  • Цілісні картинки. Кожен квадратик є частиною цілого зображення. Щоб подивитися всю картинку, потрібно скласти пазли в правильному порядку. Добре розвиває логіку, увагу, уяву.
  • Skip hop playspot. Підлоговий ігровий килимок skip hop playspot - інновація. Матеріал, з якого він виготовлений, безпечний навіть для немовлят (це підтверджено випробуваннями і документально). Пазли яскраві, приємні для дотиків.

Ще плюс в тому, що деталі різних килимків можна з'єднувати між собою.

Щодо догляду, то більшість килимків можна мити водою з милом, прати в машинці. Миючих засобів з абразивом краще не використовувати, можна пошкодити зображення. Ніякого іншого особливого догляду м'які розвиваючі вироби не вимагають.

Як вибрати килимок з пазлами

  • Виріб повинен бути якісним, тому якщо вирішили купити розвиваючий килимок-пазл, перш подивіться, чи є у нього сертифікат відповідності. Вивчіть зовнішній вигляд.
  • Перевірте, що картинка яскрава і чітка, без потертостей, плям.
  • Якщо наклеєна плівка, перевірте, щоб вона не відходила по краях.
  • Потріть килимок пальцем, переконайтеся, що ваша шкіра не забруднилася об нього.
  • Перевірте, який у виробу запах. Якщо присутній різкий хімічний, такий килимок краще не брати.
  • При виборі орієнтуйтеся на вік дитини, для якої він купується. Дітям до року краще купувати великі пазли, що складаються не більше ніж з 4-6 деталей.