8 порад, як знайти дешеві авіаквитки

Авіаквитки вигідно купувати заздалегідь, але іноді до останнього не знаєш, чи вийде поїхати. Або навпаки, привід для поїздки з'являється несподівано. Не біда: заощадити можна, навіть якщо бронюєте рейс на найближчі дні. Читайте, як знайти недорогі квитки на літак за тиждень, кілька днів або навіть годин до вильоту.

Де ж шукати дешеві авіаквитки, але не перелопачувати весь інтернет, не витрачати силу-силенну часу? Відповідь банально проста: шукати дешеві авіаквитки потрібно на перевірених сайтах-агрегаторах, зокрема на uniticket.com.ua. Ці сайти спеціалізуються виключно на пошуку авіаквитків, вони нічого не продають, так що їм немає сенсу занижувати або завищувати ціни. Вони показують ціни такими, якими їх виставляють авіакомпанії.

Отож, які існують способи заощадити на придбанні квитків на літак

"Рухайте" дати, щоб заощадити на перельоті

Щоб зловити дешеві авіаквитки терміново незадовго до вильоту, перевірте ціни на різні дати: навіть один-два дня можуть заощадити вам пристойну суму.

Згідно статистики українці найчастіше купують авіаквитки на перші дні місяця і вихідні. Якщо ви не жорстко прив'язані до дат, посуньте переліт на будні: ціни напевно будуть нижче навіть при бронюванні в останній момент.

Буває, що спонтанна поїздка випадає на «високий сезон» - наприклад, вам потрібно терміново придбати авіаквитки на Новий рік, шкільні канікули або травневі свята. У популярний час намагайтеся не перетинатися з основним потоком туристів. Наприклад, якщо свята тривають з 1 по 10 травня, летіть з 29 квітня по 11 травня.

Вибирайте недорогі напрямки

Багато напрямів ближче до дати вильоту дорожчають в кілька разів. Складно собі уявити дешеві квитки до Одеси в серпні при покупці за пару тижнів. Але якщо ви відносно вільні у виборі місця відпочинку, бюджетні рейси реально знайти навіть за тиждень або лічені дні до перельоту.

Підключіть сервіс «Відслідковувати ціни»

Припустимо, ви вже вирішили, куди хочете поїхати, а до вильоту ще тиждень. Що робити: купувати квитки прямо зараз, почекати до вечора або до завтра?

Сильно затягувати з покупкою квитків не варто: швидше за все, ближче до дати вильоту вони будуть тільки дорожчати. Але можна і поспостерігати трохи за динамікою: чим більше у вас буде інформації про те, як змінюється ціна квитків, тим більше шансів зробити вигідну покупку.

Щоб отримувати повідомлення кожного разу, коли ціна на квитки росте або знижується, підпишіться на сервіс «Відслідковувати ціни»: для цього натисніть на іконку з дзвіночком на сторінці з результатами пошуку. Відмовитися можна в будь-який момент.

Другий варіант: купіть авіаквиток зі стовідсотковим безкоштовним поверненням і підпишіться на сервіс «Відслідковувати ціни». Якщо квитки подешевшають, здайте свій квиток і оформите новий.

Дізнайтеся, за скільки перед вильотом квитки дорожчають

Ще один перевірений спосіб зорієнтуватися в динаміці цін на квитки - звіритися зі спеціальним інструментом «Коли квитки коштують дешевше і коли вигідніше літати». Він показує, в які місяці за статистикою квитки падають в ціні і за який час до вильоту їх найвигідніше бронювати.

За деякими напрямками рейси коштують не сильно дорожче середнього навіть за тиждень-два до вильоту - раптом це ваш випадок?

Ціни на поточний рік теж різняться. Якщо вам потрібно терміново летіти з середини січня до кінця лютого або з середини листопада до середини грудня, вважайте, вам пощастило: в цей час найнижчі ціни на перельоти з України. Найдорожче квитки обійдуться влітку і на Новий рік.

Перевірте ціни на квитки туди і назад окремо

Буває, що купити два окремих квитка вигідніше, ніж оформити рейси туди і назад єдиним бронюванням. А якщо прилітати в одне місто, а летіти з іншого, то може вийти не тільки дешевше, але і цікавіше.

Подивіться квитки в сусідній аеропорт

Бюджетні квитки в потрібне місце вже розкуплені? Зробіть фінт вухами і прицінитися до рейсів з прильотом в сусідній аеропорт. Так, їхати доведеться трохи довше. Але якщо посидіти вечір з путівником, намітити класний маршрут, а на місці взяти машину напрокат, це може стати початком подорожі, яке запам'ятається на роки.

Не пропускайте спецпропозиції авіакомпаній

Спіймати акції і розпродажі авіакомпаній в останній момент перед вильотом майже нереально. Але є бонуси, які не залежать від часу бронювання. Якщо ви все одно купуєте квиток, було б прикро ними не скористатися.

Перевізники часто пропонують знижки на готелі або оренду авто при бронюванні авіаквитка - непоганий варіант заощадити на житло або транспорті. Пропозиція про знижки ви побачите під час бронювання авіаквитків.

Щоб раніше інших бачити кращі ціни на квитки, спецпропозиції і новини про подорожі, підпишіться на розсилку.

Слідкуйте за прихованими платежами

Коли поспішаєш і нервуєш, простіше простого випустити з уваги важливі дрібниці. При терміновому бронюванні квитків прочитайте всі умови, щоб точно знати, будуть потрібні чи доплати. На що звернути увагу:

  • cкілько включено безкоштовного багажу і ручної поклажі за розміром, вагою та кількістю місць;
  • чи передбачений платний вибір місця в салоні;
  • чи обов'язково реєструватися заздалегідь онлайн і чи беруть доплату за чекін в аеропорту;
  • чи входить бортове харчування.