Як правильно вибрати подушку для сну

Подушка - необхідний аксесуар для повноцінного сну, як матрац і постільні приналежності. Від неї залежить, чи зможе організм вночі відпочити, чи м'язи шийного відділу хребта розслабляться, чи буде належний приплив крові до мозку.

Подушка - необхідний аксесуар для повноцінного сну, як матрац і постільні приналежності. Від неї залежить, чи зможе організм вночі відпочити, чи м'язи шийного відділу хребта розслабляться, чи буде належний приплив крові до мозку. Тому вибирати цей предмет необхідно з великою уважністю і обережності.

З огляду на велике розмаїття асортименту, треба виділити ті параметри, за якими варто робити свій вибір. До них відносять форму, висоту, жорсткість, тип наповнювача. Для кожного з членів сім'ї подушки можуть бути абсолютно різними, адже індивідуальні особливості людини диктують свої умови. Обов'язково потрібно враховувати, вік, позу під час сну, ширину плеча, схильність до алергій. Правильно підібрана якісна і красива подушка порадує вас не один місяць.

Поза сну - це важливо

Те, в якій позі ви спите, скаже багато про висоту необхідного виробу. Вибір потрібно засновувати на наступному:

  • сплячим на боці необхідний високий варіант. Висота подушки повинна бути дорівнює довжині плеча, щоб шия мала надійну підтримку на необхідному рівні;
  • відпочиваючим на спині потрібно м'який і невисокий атрибут середньої жорсткості;
  • люблячим спати на животі потрібен найтонший різновид цього спального аксесуара, без виступаючих деталей.

Тим, хто спить в різних позах, перевертаючись уві сні по кілька разів, варто вибрати для себе невисокий м'який варіант, який можна буде підлаштовувати в процесі.

На що звернути увагу при виборі

Перед тим як купити товар, обов'язково зверніть увагу на такі нюанси:

  1. Жорсткість. Раніше вважалося так: чим м'якше перина і подушка, тим краще і комфортніше буде відпочинок. Але вже давно доведено, що занадто м'які вироби можуть бути причинами головного болю і млявості зранку. Підтримка м'язів - головне завдання подушки, пам'ятайте про це.
  2. Форма. Стандартними вважають квадратні і прямокутні форми. Вони зручні, допомагають приймати потрібне положення тіла під час сну. Також для них нескладно підібрати наволочку необхідного розміру. Існують і інші форми виробів під голову. Це валики, бананка, метелики, круглі і інші варіанти. Але вони призначені не для тривалого сну, а для короткочасної підтримки голови під час нетривалого відпочинку.
  3. Розміри. Найбільш ходовими вважаються 50х70, 40х70, 50х50, 60х60 см. Дитячі - це 30х40 і 40х40 см. Для них нескладно підбирати наволочки, яких виробники пропонують велику кількість на будь-який смак.

Врахуйте нюанс: якщо ви хочете нестандартну подушку, то, швидше за все, наволочку доведеться замовляти окремо.

Типи наповнювачів

Сучасні виробники текстильних речей для спалень пропонують два види наповнювачів для подушок - натуральні і синтетичні. До найбільш популярних відносять:

  1. Пух перо. Теплозберігаючий, повітропроникний, матеріал, для якого беруть пір'я водоплавних птахів. На жаль, він вимагає постійного догляду і регулярного чищення, інакше в ньому заводяться пилові кліщі. А це загрожує алергікам нападами кашлю, почервонінням і висипаннями на шкірі.
  2. Шерсть вівці. Корисна тим, у кого є проблеми з опорно-руховим апаратом. Зігріває і вбирає вологу. Але вона не відрізняється довговічністю, теж може викликати алергічну реакцію.
  3. Синтепон. Дешевий синтетичний матеріал, який можна прати в машинці, швидко сідає, гарний «гостьовий» варіант.
  4. Холлофайбер. Більш якісний поліестер, волокна якого скручені в кульки. Він довговічний, не злежується.
  5. Силікон. Легкий і пружний, досить довговічний матеріал. Він має властивість швидко приймати необхідну форму.
  6. Віскоеластик. Відмінний варіант. Він прекрасною підтримує голову, пропускає повітря, теплий, але коштує недешево. Догляд за ним повинен бути делікатним.

Яку подушку обрати, вирішуєте ви. У залежності від моделі доведеться звикати, але згодом ваш організм скаже спасибі за обновку і порадує чудовим настроєм на весь день.