5 правил вибору подарунку для чоловіка

Пригадуєте таку картину - імениннику вручають подарунок, він дістає його з упаковки і з кислою міною на обличчі видавлює з себе: «Дякую». Значить, щось не так. Або щось подібне у нього вже є, або презент суперечить його смакам і переконанням, або він чекав від вас чогось іншого. А буває, даруєш ювіляру настінний годинник, і раптом виявляєш, що це вже третій подібний екземпляр в його арсеналі.

Щоб максимально убезпечити себе від потрапляння в незручні ситуації в урочистий момент, спробуємо розібратися, чого ж не слід дарувати чоловікам, щоб їх не розчарувати. До речі, в інтернет-магазині DobraLama ви зможете підібрати оригінальний корисний презент, який точно сподобається вашій близькій людині, чи колезі по роботі.

Правило перше. Нічого марного

На відміну від мрійливих дам, які люблять витончені статуетки і блискучі брошки, чоловік завжди оцінює практичне значення подарунка. Ділова людина буде рада фірмовому кейсу для паперів, але не зрозуміє, якщо йому вручать черговий набір келихів.

Любитель активного відпочинку буде радий туристичному спорядженню, але не зможе оцінити настінне панно з натюрмортом.

І ще: не витрачайтсь на квіти, як би вони не робили вигляд, більшості представникам сильної статі приймати букети не до вподоби. Якщо тільки ви не вітаєте артиста.

Подарунки чоловікам на день народження повинні підкреслювати їх індивідуальність і винятковість. Перш ніж купувати ту чи іншу річ, задайте собі питання: а як він цим буде користуватися, для чого йому це потрібно? Чоловіки люблять все практично застосовне, те, що можна використовувати в повсякденному житті, що робить життя комфортнішим.

Правило друге. Без «жіночих штучок»

Часто, вибираючи що подарувати, ми не надаємо значення гендерним відмінностям в підході до речей. Думка «Ну, якщо що, в сім'ї стане в нагоді» псує сам підхід до правильного вибору. З цього випливають казуси в момент привітання. Так, чоловік категорично не здатний оцінити постільний комплект або китайську вазу в якості подарунок. Він не прийде в захват від набору посуду або нового блендера. Все це не входить в його зону комфорту.

Подарунок для чоловіка на день народження або ювілей, в першу чергу, зобов'язаний бути чоловічим. Класний тактичний ніж, фірмовий рюкзак, компас, термос, запальничка, небезпечна бритва - це його атрибутика. У цьому він розбирається і буде дійсно площині вашою увагою до його персони.

Правило третє. Ніяких банальностей

Нерідко багато з нас йдуть найпростішим варіантом - завжди купувати те, що доступно, звично і не вимагає особливих проблем в пошуках. У тому, щоб подарувати чергову піну для гоління, флакон туалетної води, банний рушник або сотий пивний келих, немає нічого видатного. Натомість ви отримаєте сумне обличчя і черговий букет тюльпанів на 8 березня.

Намагайтеся бути креативніше. Дізнайтеся більше про винуватця торжества, якщо це не найближча людина, поцікавтеся у близьких про його смаки та вподобання. Часом вдалий подарунок може стати початком гарної дружби.

Правило четверте. Ювілей - не привід для «коней»

Пам'ятаєте сцену з фільму «Службовий роман», коли ювіляру дарували непідйомного крилатого коня, який ніде не поміщався, і його неможливо було хоч кудись приткнути? Так ось це типова помилка ювілейних подарунків: всім здається, що треба вручити що-небудь велике, вагоме і пам'ятне. Звідси з'являються потворні садові статуї, немислимі скарбнички, непідйомні кімнатні рослини у величезних діжках.

Подарунок чоловікові на ювілей і будь-яку іншу круглу дату повинен доставляти йому кайф. Він це заслужив. Тому постарайтеся знайти не просто дорогі, але ще і потрібні цій людині речі. Якщо він займається бізнесом, можна купити ручку Паркер із золотим пером. Якщо любить полювання - знайдіть теплий хутряний шолом, який буде його гріти, якщо любить приймати гостей - подаруйте мобільну жаровню. Варіанти є, треба лише заздалегідь готуватися до події.

Правило п'яте. Новий рік - не час для клопотів

Подарунки на Новий рік - це окрема тема. Бігаючи по магазинах в останні три дні, ми змушені набирати повні сумки свічників, ліхтариків, сувенірів з символом року.

Говорячи відверто, чоловіків вся ця непотрібна атрибутика дратує. Постарайтеся хоча б за пару тижнів до свята знайти те, що порадує вашого обранця в новорічну ніч. Подарунок чоловікові на новий рік повинен бути бажаним. Нехай це буде стильна вушанка або якісна термокружка, хутряні рукавиці або комфортна термобілизна, - на такі знаки уваги чоловік відповість вдячністю.