Про безпеку онлайн кредитування

Мабуть, кожен з нас побував в ситуації, коли терміново потрібно десь позичити гроші до зарплати. Розберемося, як працюють сервіси кредитування в Україні і наскільки безпечно брати онлайн кредити.

Кредитування в мікрофінансових організаціях останнім часом вийшло на новий рівень популярності, оскільки це вигода, що поєднується з простотою, завдяки чому кожен бажаючий зможе отримати гроші для вирішення термінових питань, пов'язаних з грошима.

На сайті creditferma.com.ua надається можливість в цілодобовому режимі оформити позику в компанії creditferma під низькі відсотки і загальні вигідні умови. Клієнт може розраховувати на вигідну процентну ставку, високий ступінь схвалення позики і загальні доступні умови в плані попередньої консультації. До речі, для всіх нових клієнтів перший кредит до 7000 гривень надається під 0%.  

Як працює онлайн кредитування 

В основі онлайн кредитування лежить сервіс грошових переказів з картки на картку і електронні платіжні системи. Для оформлення кредиту необхідні тільки телефон, номер карти, паспорт і код, але майже всі сервіси вимагають завантажити фотографію з паспортом, додатково передзвонюють оператори для перевірки контактної інформації.

Всі кредитори завжди перевіряють кредитну історію позичальника, перш ніж схвалити заявку. А схвалення заявки може відбуватися автоматично або після перевірки співробітниками кредитної компанії. 

У чому криється небезпека

Найбільша небезпека для позичальника - не розрахувати свої сили і зіткнутися з труднощами при виплаті боргу. Відсотки по онлайн кредитами високі, а в разі прострочення платежу вони ще більше зростають, додатково нараховують пеню за прострочення. Щоб знайти найдешевші кредити онлайн, зручно користуватися сервісом для порівняння фінансових продуктів.

Ще один привід для занепокоєння пов'язаний з надійністю зберігання даних. Завжди є загроза атаки хакерів з метою отримати доступ до конфіденційної інформації. Тому реєструватися на онлайн-сервісах треба з обережністю, фахівці радять вибирати такі, що давно працюють на ринку без проблем, так як мають сучасні системи захисту даних.

Поради для підвищення безпеки

Для заміни пароля майже на будь-якому сайті зараз використовується SMS ідентифікація. Будьте пильні, не залишайте ваш телефонний номер у відкритому доступі, якщо ви вказали його як спосіб для відновлення паролів на сайтах і для онлайн банкінгу.

Ніколи не залишайте власні документи в заставу або на зберігання стороннім людям, які можуть зробити з них копії. Якщо ви втратили паспорт або він був викрадений, як можна швидше повідомте про це в поліцію, щоб документи були внесені в реєстр втрачених.

Не передавайте вашу кредитну карту іншим людям і ніколи не погоджуйтеся оформити онлайн кредит на ваше ім'я, якщо вас про це попросять навіть близькі друзі. Ваш аккаунт залишиться доступним для них навіть після погашення кредиту.

Якщо ви вже вибрали сервіс і збираєтеся зареєструватися для оформлення онлайн позики, поцікавтеся в службі підтримки, чи можливо отримати кредит на карту іншій особі, який спосіб ідентифікації вони використовують і як можна змінити пароль доступу.

Регулярно, хоча б раз на рік перевіряйте вашу кредитну історію щоб вчасно виявити ознаки шахрайства з використанням ваших документів. З розвитком цифрових технологій випадки злому систем захисту все-таки трапляються.

Щоб безпечно взяти онлайн кредит, з мінімальним ризиком і переплатою за відсотками, шукайте вигідні пропозиції на порталі порівняння кредитів. Перед додаванням в рейтинг всі МФО проходять перевірку на достовірність інформації про вартість позики, яка регулярно оновлюється.