Що потрібно знати про доставку вантажів з Китаю

При організації бізнесу, в основі якого лежить торгівля товарами, виробленими в Китаї, важливим моментом є процес доставки партій продукції на склад компанії. Крім самого транспортування, необхідно пройти оформлення товару на митниці і продумати питання з термінами доставки.

Митний аспект бізнесу і графік поставок не можна залишати без уваги. Помилки в оформленні або розрахунку термінів приведуть до збоїв поставок, що безпосередньо позначиться на бізнесі.

Вантажоперевезення з Китаю мають ряд особливостей, які потрібно врахувати при організації підприємницької діяльності в цілому. Компанія Defy-Logistics, про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://defy-logistics.com.ua/o-kompanii/dostavka-iz-kitaya-v-ukrainu-s-defy-logistics-nadezhno-i-vygodno/ має багаторічний досвід доставки морським і повітряним транспортом з Китаю, і зарекомендувала себе в якості надійного, добросовісного партнера. 

Які особливості доставки вантажів з Китаю?

В даному процесі слід звернути увагу на наступні моменти:

  • Оформлення товару на митниці. Ця процедура проводиться двічі: на території Китаю і на території України. У першому випадку потрібно заповнити всі документи і оплатити мита на вивіз, а в другому випадку оплачується мито на ввезення, акцизи і т.д. Крім збору потрібних документів на товар, уважно поставтеся до заповнення декларації. При помилках в ній вантаж можуть затримати або не випустити країни, тому важливо проконсультуватися з фахівцем або довірити заповнення посереднику.
  • Терміни перевезення товару. Найшвидше можна доставити вантаж, якщо відправити його літаком, але далеко не всі товари можна перевозити по повітрю, до того ж в ряді випадків це буде просто невигідно. Оптимальним за швидкістю і вартості вважається автомобільний вид транспорту, а для великих і збірних вантажів підійде залізнична або морська доставка.
  • Страхування вантажу, яке в деяких випадках становить до 20% від його вартості.
  • Отримання товару після доставки. Товар може бути доставлений на загальний склад, звідки забрати його замовник повинен самостійно. Цей варіант найчастіше зустрічається при оформленні збірного вантажу.

Збірні вантажі з Китаю: швидко, недорого, зручно

Доставка товарів, що мають малу вагу і ціну, обійдеться занадто дорого в порівнянні з його ринковою вартістю. Тому сьогодні використовується технологія збірних вантажів. LCL-перевезення є транспортування безлічі дрібних вантажів від різних постачальників єдиним контейнером. Товари від продавців скупчуються на загальному пункті, після чого упаковуються і пересилаються в Україну.

При цьому замовник оплачує лише частину фрахту, відповідну реальному обсягу вироби. Складнощі: можливе довге очікування відправки, складність документування поставки - викупаються вигодою. Збірні вантажі з Китаю коштують дешевше індивідуальних поставок.

LCL-перевезення здійснюються морем або сухопутним транспортом. Морська пересилка коштує набагато дешевше, дозволяє добре заощадити. Однак є зворотна сторона - тривалість рейсу, він може займати до двох місяців.