Хімчистка матраців: навіщо вона потрібна і коли її варто здійснювати

Навіть якщо ви придбали найдорожчий матрац з ортопедичними властивостями, то це аж ніяк не означає, що він не буде поступово зношуватися. Щоб продовжити термін служби такого важливого елемента комфортного спального місця, необхідно його регулярно чистити. Такий захід дозволить забезпечити міцний і здоровий сон.

Піт людини, який виділяється щоночі, міцно вбирається в чохол матраца, провокуючи при цьому розвиток пилу і хвороботворних мікробів. За рахунок ідеального середовища для розмноження мікроорганізмів досить часто людина починає хворіти різними дерматитами, і респіраторними захворюваннями. Ситуацію можуть суттєво погіршити плями крові, сечі і пролитої рідини на матраці.

Уберегти від всіх негативних наслідків експлуатації матраца може тільки професійна химчистка матрасов на дому, таку послугу в Харкові надає копманія  «Чистий куточок». В ході такого заходу фахівці застосовують потужні пилососи, екстракторні машини, сучасні безпечні для здоровя засоби для чищення, які ефективно видаляють пил і бруд з поверхні ортопедичних матраців.

Коли потрібно чистити матрац

Фахівці в галузі охорони здоров'я рекомендують чистити матрац мінімум 1 раз на рік. Навіть якщо у вас є наматрацник і ви регулярно міняєте постільну білизну. Пилові кліщі, піт, шерсть від домашніх тварин і інші забруднення потрапляють на матрац крізь тканину.

Людям, які страждають алергією, потрібно проводити хімчистку ще частіше. Через пилові кліщі в матраці у людини можуть виникати сильні алергічні напади під час сну. Це не тільки неприємно, але й небезпечно.

Дострокова хімчистка може знадобитися, якщо на матрац пролили рідину. Інакше на тканині залишиться пляма, яке буде провокувати неприємний запах і бурхливе розмноження бактерій. Також через вогкість в намоклої частини матраца може розвинутися цвіль.

Що дає хімчистка

Хімчистка передбачає:

  • Видалення зовнішніх і глибоких, стійких забруднень. Це досягається за допомогою спеціального вакуумного очищувача і потужної, професійної хімії.
  • Усунення неприємних запахів. Для цього використовуються спеціальні нейтралізатори запахів.
  • Знищення шкідливих мікроорганізмів. З цим справляються антибактеріальні засоби.

Професійне чищення оновить зовнішній вигляд вашого матраца і продовжить його термін служби. На чистому, свіжому матраці і відпочивати приємніше. А якісний нічний сон допомагає поліпшити емоційне самопочуття і фізичне здоров'я.

Багато людей намагаються заощадити гроші, роблячи хімчистку свого матраца самостійно, але це часто приносить більше шкоди, ніж користі. Тканина може відволожитися через надлишок вологи, а ще є ймовірність виникнення стійких плям.

Фахівці компанії «Чистий куточок» використовують безпечні, гіпоалергенні засоби від світових виробників. Ми підбираємо чистячі розчини для різних тканин і плям, а в кінці проводимо вакуумне сушіння тканини, за рахунок чого з неї витягується залишки хімії і вологи. Ви можете бути впевнені, що результат вас порадує, і матрац не доведеться викидати.