Як вибрати приватну клініку: основні критерії

Сьогодні більшість людей вважають за краще обслуговуватися в приватних клініках, а не державних. Однак необхідно розуміти, що не всі приватні клініки пропонують якісні послуги. Тому до вибору медичного закладу потрібно підходити максимально відповідально. На які критерії потрібно звернути увагу в першу чергу, ми детально розповімо в нашій статті.

Кадровий склад

Майже у кожної приватної клініки є офіційний сайт. У розділі «Лікарі» можна ознайомитися з кадровим складом. Бажано, щоб вас лікували фахівці з великим досвідом роботи та високою кваліфікацією. Такі є в клініці Добробут.

А ось довіряти своє здоров'ям малодосвідченим фахівцям все ж не варто. Через недостатню кваліфікацію вони можуть допускати помилки. За свої гроші ви повинні отримувати якісне медичне обслуговування.

Медичне обладнання

При виборі клініки необхідно оцінити її устаткування. Медичне обладнання відіграє найважливішу роль в діагностиці захворювань, а також в їх лікуванні. Клініка повинна мати у своєму розпорядженні сучасні апарати від відомих світових виробників. Крім того, вона повинна бути устаткована ними в достатній кількості, щоб вистачило на всіх пацієнтів.

Репутація

Візитна картка кожної приватної клініки — це репутація. Її не купити, її можна тільки заробити.

З'ясувати, яка репутація у клініки, можна кількома способами. По-перше, можна скористатися сарафанним радіо. Хтось зі знайомих або колег, можливо, вже користувався послугами даного медичного закладу. Вони можуть поділитися своєю суб'єктивною думкою, чесно розповісти про плюси та мінуси.

Другий варіант — прочитати відгуки в соціальних мережах або зайти на сайти-агрегатори. Вони вибудовують клініки по їх рейтингу. Негативні відгуки знижують рейтинг установи, а позитивні, навпаки, підвищують.

Важливо проаналізувати й сайт клініки. Наприклад, сайт https://www.dobrobut.com/ru клініки «Добробут» дає повне уявлення про неї. Відвідувачу зрозуміло, що це багатопрофільний і багатофункціональний медичний центр, в якому працюють кваліфіковані фахівці, є сучасне устаткування і високий рівень сервісу.

Цінова політика

У приватних клініках усі послуги платні. Однак їх вартість не повинна бути астрономічною. Необхідно знайти середню вартість на ту чи іншу медичну послугу, щоб не переплачувати.

Перший візит

Скласти повноцінне враження про клініку можна при першому візиті. Пацієнт повинен отримати якісне обслуговування, оскільки платить за нього гроші. Тривожні ознаки наступні:

  • некомпетентність і навіть хамська поведінка працівників реєстратури;
  • довгі черги під кабінетом, а не прийом у призначений час;
  • застаріле обладнання;
  • байдуже ставлення лікарів.

В такому випадку краще звернутися до іншої медичної установи.

Атмосфера

Звернення до медичного закладу – це завжди великий стрес. Тому дуже важливо, щоб в ньому панувала приємна і комфортна атмосфера. Обстава не повинна нагадувати лікарняну.