Освіта в Словаччині як стартовий майданчик для успішної кар'ери

Словаччина - це країна зі стрімко зростаючою економікою, яка знаходиться в центрі Європи. Саме в Словаччині можна отримати вищу освіту абсолютно безкоштовно.

Якщо Ви ще думаєте і вибираєте країну, в якій хочете вчитися, то зверніть увагу саме на Словаччину. Останнім часом популярність цієї країни значно зросла серед іноземних студентів, в тому числі і українських. За багатьма параметрами Словаччина значно випереджає ряд інших країн-сусідів за кількістю іноземних студентів. Це пов'язано як з якістю освіти, так і умовами життя студентів.

Якщо Ви хочете більш докладно дізнатися про Словаччину, освіту в цій країні і умови проживання, то зможете відвідати зустрічі, які регулярно організовує в різних містах України компанія “FREE STUDENT”, що займається допомогою українським студентам по поступленню в словацькі ВНЗ, на сайті https://free-student-slovakia.org/ ви знайдете детальнішу інформацію, а також контактні дані.

Отож, поговоримо про основні переваги вищої освіти в Словаччині.

Безкоштовне навчання в державних університетах та академіях

Таке рішення країна прийняла в 2014 році. Державні ВНЗ відкривають свої двері перед усіма студентами, які готові отримати освіту словацькою мовою. Єдине за що потрібно буде заплатити це підготовчі курси, оскільки більшість університетів вимагають від студентів сертифікат про знання словацької мови, який можна отримати тільки на платних курсах.

Якість дипломів

Словацькі дипломи - європейського зразка, тому їх визнають у всіх країнах Європи. Диплом не вимагає підтвердження також в Канаді і Сполучених Штатах Америки. Диплом словацького Вузу це - це гарантована запорука якісної освіти!

Можливість поступлення без іспитів

Для всіх абітурієнтів, які пройшли підготовчі курси, акредитовані Міністерством освіти Словаччини, є можливість поступити на деякі факультети державних вищих навчальних закладів, не складаючи вступні іспити. Ознайомитися з такими вищими навчальними закладами та факультетами можна безпосередньо на сайті кожного університету і академії.

Стипендія

У Словаччині дуже розвинена державна стипендіальна програма. Стипендія в розмірі від 300 до 1000 євро це цілком реально для іноземних студентів, для цього необхідна висока успішність.

Дозвіл на проживання

У Словаччині студенти, які прибули на підготовчі курси можуть отримати дозвіл на проживання в Словаччині (ВНЖ) з дозволом на роботу. Студентам дозволено, за законом, працювати або підробляти до 20 годин на тиждень.