Види електронних сигарет

Паріння — це перевірений на практиці дієвий спосіб позбутися нарешті від куріння. Така смертельно небезпечна звичка щорічно забирає життя мільйонів людей. Тому «перейти на сторону пари» — це здорово у всіх сенсах цього слова. При відвідуванні хорошого вейп шопа можна просто здивуватися різноманіттю моделей і різновидам представлених пристроїв. Однак такі емоції виникають лише у новачків. Досвідчені вейпери знають, що при всьому багатстві пропонованих до продажу девайсів вони розподіляються на всього лишень кілька видів. І принцип роботи у них по суті однаковий - прихильники такої альтернативи звичайним сигаретам вдихають і випускають пару, а не дим. Але, звичайно, існують функціональні та конструкційні відмінності, а також особливості використання. Саме ними керуються любителі паріння при виборі того чи іншого різновиду електронних сигарет. Давайте дізнаємося про це більш докладно.

Від «одноразок» до повноцінних модів

Сучасні вейпи кардинально відрізняються від своїх пращурів. При виробництві багатьох моделей використовуються якісні та недешеві матеріали, аналогічні тим, що використовуються в смартфонах. Тому девайс для паріння став стильним та яскравим аксесуаром, який викликає заздрісні погляди оточуючих.

Сьогодні можна купити такі види пристроїв для паріння:

  1. Одноразові електронні сигарети.
  2. Боксмоди.
  3. Мехмоди.
  4. Pod-системи.

Давайте коротко розглянемо особливості кожного різновиду.

Попарив і викинув

Принцип використання «одноразок» найбільше схожий на куріння звичайних сигарет. Після використання їх потрібно просто викинути. Однак прослужать вони значно довше - такі пристрої розраховані на певну кількість затяжок. Зовні вони нагадують флешки, часто відрізняються цікавим дизайном. Такі девайси - ідеальний вибір для новачків або для використання в умовах, коли більш дорогий пристрій для паріння багаторазового застосування незручно обслуговувати.

Pod-системи компактність і використання сольового нікотину

Принцип роботи компактних і стильних подів аналогічний вживаному в перших електронних сигаретах. Такі пристрої ідеально підходять тим, хто вирішив за допомогою паріння кинути палити. У рідинах використовують міцний сольовий нікотин. Тому досить пари затяжок, щоб утамувати відчуття нікотинового голоду. Також поди не мають різкого впливу на горло.

Але отримати досить густі хмари пари з їх допомогою не вийде через відносно невелику потужність. Розрізняють закриті та відкриті pod-системи. У перших в комплект входять заправлені картриджі, а для подальшого використання їх потрібно купувати. Відкриті системи необхідно самостійно заправляти рідинами для паріння, що дозволяє підібрати рідину під свої вимоги.

Мехмод для досвідчених фанатів паріння

Мехмоди досить прості в конструкції, проте користуватися ними не так просто. Пристрої складаються з корпусу, акумуляторної батареї та атомайзера - випарної камери. Але тут немає можливості контролювати опір койлів, налаштовувати потужність, відсутня плата для захисту від короткого замикання, перегріву і т.д.

Фактично мехмоди - це вибір вейперів, які вважають обслуговування свого девайса захоплюючим заняттям і досконально розбираються в принципах його роботи. Коротше кажучи, якщо прислів'я «любиш кататися - люби і саночки возити» є однією з ваших улюблених, то можна сміливо купувати мехмод.

Боксмоди потужні і продуктивні пристрої

На відміну від мехмодів боксмоди мають вбудовану плату, що дозволяє підібрати підходящий режим роботи, задавати густоту пари, що випускається, змінювати потужність і напругу. Загалом власник боксмода може налаштувати всі «під себе» і сформувати унікальний смак рідини. Такі девайси - найпопулярніші пристрої для досвідчених вейперів.