Робота инверторного кондиціонера в різні пори року

Збереження прохолодного повітря в літній період і тепла в зимовий сезон - з цими завданнями цілком може впоратися побутовий кондиціонер. Фахівці розповідають про особливості функціонування кондиціонера взимку, що допоможе покупцям визначитися з відповідною моделлю.
кондиціонер

Для домашнього використання підходять стандартні спліт-системи, а для комерційних будівель - агрегати напівпромислового типу. До, речі, сучасні ефективні кондиционеры відомих виробників саме зараз з суттєвою знижкою пропонуються інтернет-магазином activeclimate.net.   

Перш ніж вибрати і встановити побутовий кондиціонер, важливо відзначити його переваги:

  • плавну зміну швидкості обертання двигуна;
  • можливість постійно підтримувати заданий температурний режим в приміщенні;
  • економічна витрата електроенергії (більшість моделей інверторного типу відносяться до класу А ++).

Інверторний кондиціонер для обігріву будинку взимку відрізняється економною витратою електроенергії за рахунок встановленого датчика, що знаходиться у внутрішньому блоці. Цей датчик регулярно «стежить» за температурними показниками в кімнаті і регулює навантаження компресора.

Інверторний або не інверторний кондиціонер: що вибрати?

Щоб визначитися, яку кліматичну техніку вибрати і, який кондиціонер встановити, важливо ознайомитися з основними відмітними особливостями інверторної і не інверторної техніки:

  • Стандартні моделі кліматичної техніки можуть працювати на обігрів в міжсезоння, коли на вулиці зберігається температура не нижче -5 градусів. Робочий режим «обігрів» - це додаткова функція, так як основне призначення агрегату - охолодження приміщень.
  • Приймаючи рішення купити побутовий кондиціонер недорого, найкраще віддавати перевагу популярним брендам (наприклад, Cooper & Hunter). Такі моделі спеціально розроблялися з подальшою можливістю працювати в зимовий сезон при високих показниках продуктивності. На обігрів дана техніка може працювати при вуличній температурі від -15 до -30 градусів.
  • Крім того, установка инверторного кондиціонера може проводитися в будь-який з кімнат - навіть в спальні або в дитячій кімнаті, так як дана техніка працює практично безшумно.

Особливості експлуатації кондиціонерів інверторного типу

Вибираючи кондиціонер зима / літо до -25 градусів, багато хто купує моделі інверторного типу. Така інноваційна технологія настільки себе виправдала, що її можна зустріти в різних промислових системах, VRV, касетних і канальних конструкціях. Велика розмаїтість брендів і сучасний дизайн внутрішніх блоків, допоможе покупцям підібрати інверторні кондиціонери, ціна яких відрізняється демократичністю.

Сучасні системи відрізняються наступними характеристиками:

  • Використання змішаного DC інвертора пропонує користувачеві величезний діапазон потужностей і енергозбереження.
  • DC двигун відповідає за раціональну витрату електричної енергії, незалежно від обраного робочого режиму.
  • Двороторного схема забезпечує мінімальний шум і вібрацію.

Щоб зрозуміти, як вибрати кондиціонер зима-літо, важливо врахувати експлуатаційні особливості кліматичної техніки, зазначені виробником. Це допоможе розібратися: чи потрібен зимовий комплект для кліматичної техніки чи ні.