5 порад, як грамотно брати мікропозики

За попередный рік кількість позичальників мікрофінансових організацій (МФО) помітно збільшилася, тільки за січень - жовтень 2020 року їх стало майже на чверть більше.

Цей рік в цілому став важливим і для ринку, і для позичальників - скоротився максимальний розмір виплат, які МФО можуть вимагати з боржника (з трикратного розміру позики до половини ), а щоденна ставка не може перевищувати 1%, хоча недавно була вище 2%.

Оформити позику реально хвилин за 15, не виходячи з дому. Вигідний онлайн займ на карту Украина дають у багатьох місцях, є з чого вибрати, зокрема на сайті creditzaim.com.ua ви зможете порівняти пропозиції найкращих МФО.

Але треба все порахувати і перевірити, отож, на що звертати, насамперед, увагу? Щоб взяти позику на карту онлайн на вигідних умовах і знайти свого кредитора, фахівці радять дотримуватися простих правил:

  • Перевіряти публічну і правову інформацію про кредитора. З 2020 року всі мікрокредітні компанії працюють під контролем Нацбанку. Це означає, що вони зобов'язані розкривати ключову інформацію про себе та свою діяльність: контактні номери телефонів, адреса, свідоцтво про держреєстрацію, правила видачі грошей і навіть зведення фінзвітності. Якщо у кредитора сумнівний сайт, а вся інформація прихована, пошукайте інше місце, де можна отримати позику на карту, щоб не напоротися на шахраїв.
  • Уважно читати зразок кредитного договору, який також повинен бути у відкритому доступі. Згідно із законом МФО не мають права приховувати відсотки і додаткові нарахування за виносками, дрібним шрифтом і зірочками, але на українському ринку до сих пір зустрічаються компанії, які практикують свідомий обман клієнтів.
  • Оцінювати сервіс і функціонал. Отримати швидко позику онлайн на карту можна навіть вночі і в вихідні дні, і це велика перевага. Щоб відчувати реальну фінансову підтримку, варто вибрати кредитора, який готовий надати гроші на першу вимогу, «тут і зараз».
  • Підсумувати вигоди. Багато МФО пропонують програми лояльності, але далеко не всі з них реально потрібні позичальникам. У числі найбільш вигідних пропозицій - миттєве зниження процентної ставки по промокодах, участь в щотижневих розіграшах і гарантоване повернення кешбека.
  • Дізнатися, що буде в разі прострочення. При оформленні онлайн-позики ми віримо, що швидко виплатимо заборгованість, але іноді життєві обставини складаються не кращим чином. Щоб не заганяти клієнтів в борги, топові сервіси гарантують грейс-період, безкоштовну послугу продовження договорів, при гострій необхідності - рефінансування заборгованості.