Просування сайтів по трафіку: переваги і недоліки методу

Просування по трафіку є особливий метод розкрутки з оплатою за залучених користувачів. Його головним завданням є отримання якомога більшої кількості відвідувачів на веб-ресурс з пошукових систем.

Даний метод в основному розрахований на комерційні сайти, новинні і статейні проекти, каталожні майданчика. Він не підійде монобрендам або лендінгам, застосовувати його є сенс щодо ресурсів, в структурі яких є можливим додавати сторінки і розширювати асортимент.

Як і будь-який інший спосіб розкрутки, трафікове просування характеризується рядом переваг і недоліків. Розберемося в них детальніше.

Плюси трафікової розкрутки

Основною перевагою даного методу є всебічний підхід до розвитку ресурсу. За посиланням https://wezom.com.ua/kompleksnoe-prodvizhenie-sajta можна вже зараз замовити комплексне просування у виконанні компанії Wezom, яка займається розкруткою сайтів різних спрямувань. Однак повернемося до переваг методу. Крім всебічного підходу, виділити можна ще ряд плюсів:

  • оперативний результат. Трафік починає збільшуватися буквально відразу, вже через 3-7 тижнів після старту робіт по розкрутці;
  • висока конверсія. При трафіковий розкрутці забезпечується максимальне охоплення залученої ЦА, яка в принципі налаштована на покупку або замовлення;
  • поліпшення видимості. Для залучення користувачів важливо вивести ресурс в топ видачі пошукових систем, оскільки доведено, що до 90% всіх відвідувачів переходять лише за першими 3-4 посиланнях. Тому для отримання потоку користувачів на сайт потрібно вивести його на верхні позиції рейтингу пошукової системи, що, в свою чергу, автоматично покращує видимість проекту в мережі.

Окремо варто відзначити оптимізацію витрат коштів на розкрутку. При трафіковому просуванні застосовується система оплати за результат, тобто нових користувачів, які прийшли з пошукової системи.

Недоліки цього способу розкрутки

Незважаючи на вагомі переваги, просування сайтів по трафіку характеризується і рядом специфічних нюансів, які можна класифікувати як його мінуси:

  • відсутність ефекту для іміджу компанії (т. Е. Він не поліпшується, але при цьому і не погіршується);
  • не впливає на підвищення лояльності і довіри до компанії;
  • вимагає постійної роботи і участі фахівців, інакше ефективність знизиться.

Крім того, даний спосіб не відноситься до універсальних. Його можна застосовувати лише для бізнес-проектів з високою конкуренцією і широким асортиментом. І зовсім немає сенсу використовувати для сайтів вузької спрямованості, що пропонують ексклюзивні і дорогі товари.