В Ізраїлі відкрився перший в світі завод штучного м'яса

Ізраїльська біотехнологічна компанія Future Meat недавно відкрила перше в світі промислове підприємство з вирощування м'яса, що стало переломним моментом в розробці альтернативних м'ясних продуктів.

Воно здатне виробляти 500 кг культивованих м'ясних продуктів в день, що еквівалентно 3 тисячам гамбургерів середнього розміру.

«Відкриття цієї фабрики дозволить Future Meat Technologies вивести продукти на ринок до 2022 року», - зазначив Ром Кшук, CEO Future Meat.

Цей об'єкт може стати основою для багатьох інших подібних підприємств в майбутньому. Особливо це актуально для США, де замінники м'яса на рослинній основі вже користуються великою популярністю.

«Наявність діючої виробничої лінії прискорює такі ключові процеси, як регулювання та розробка продукції», - сказав Кшук.

Компанія стверджує, що під час виробництва культивованого м'яса викидається на 80% менше парникових газів, використовується на 99% менше землі і на 96% менше води, ніж при виробництві традиційної м'ясної продукції.

Щодо асортименту продукції, то підприємство зможе виробляти культивоване м'ясо курки, свинини, баранини і, незабаром, продукти з яловичини.

Future Meat заявляє, що сам процес займає в 20 разів менше часу, ніж традиційне вирощування і забій тварин. Також він виявився дешевшим, ніж очікувалося раніше.

«Ми довели, що культивоване м'ясо може досягти паритету вартості швидше, ніж очікував ринок. Це дійсно дозволить змінити правила гри в індустрії », - зазначив Яаков Нахміас, головний науковий співробітник Future Meat.

У лютому Future Meat оголосила, що їй вдалося знизити собівартість виробництва культивованого продукту з курячої грудки до менш $ 10, тобто за останні три роки вартість вдалося скоротити в тисячу разів.

Попит на замінники м'яса на рослинній основі в США істотно зріс за останні кілька років, і культивоване м'ясо може стати наступним кроком. Future Meat планує вийти на ринок країни вже в наступному році.

Зараз стартап знаходиться в процесі затвердження свого виробничого підприємства з регулюючими органами на кількох територіях. Компанія оглядає кілька місць в США для прогнозованого розширення.

Джерело GSMinfo