Що потрібно знати про мікропозику

Часом складна фінансова ситуація змушує йти на ризики і компроміси. Незважаючи на більш високий у порівнянні з банками відсоток, МФО затребувані у різних верств населення.

Мікрокредітні організації є в кожному місті, чимало відповідних онлайн-майданчиків. Секрет їх популярності простий - гроші дають відразу після звернення. Коли немає часу на підготовку документів і на очікування схвалення від банку, рішення взяти короткострокову позику виглядає цілком виправданим. За швидкість доведеться переплатити, і чимало, але проблема буде оперативно вирішена. А щоб довго не шукати, де взяти позику, на сайті https://onlinemoney.com.ua/ ви знайдете перевірені МФО з найкращими умовами.   

Зазвичай в мікрофінансових організаціях беруть менші суми, ніж в банках. Така різниця обумовлена ​​різними цілями звернення. Кредит у банку, як правило, беруть на поліпшення якості життя - покупку дорогої техніки, ремонт в квартирі, відпочинок. Мікропозика потрібна скоріше для задоволення термінових потреб у непередбачених ситуаціях. Затримка зарплати або форс-мажор на кшталт зламаного зуба - ось найчастіші причини звернення в МФО.

Переваги мікрокредитування

Плюсів чимало. Процедура оформлення гранично проста і швидка, що робить цей вид кредитування найбільш привабливим для певної частини позичальників. Переваги наступні:

  • Звернення в будь-який час. Онлайн-сервіси дозволяють отримати кошти, коли потрібно. Видача грошей йде цілодобово. Переказ прийде на електронний гаманець або карту, так що особисте відвідування офісу не буде потрібно.
  • Ніякої паперової тяганини. Перелік необхідної документації мінімальний. У більшості випадків достатньо одного паспорта. Пред'являти довідку про доходи не потрібно.
  • Моментальне оформлення. Заявка заповнюється і розглядається набагато швидше, ніж в банках. Гроші переводять відразу після отримання схвалення. Найчастіше на все йде близько 10 хвилин
  • Високий відсоток схвалення. Коли мова йде про невеликі суми, позитивну відповідь приходить в 98% випадків.
  • Доступність. Банки пред'являють до своїх клієнтів більш жорсткі вимоги. Обмеження за віком і погана кредитна історія стануть перешкодами для отримання грошей.
  • Мікрокредітной компанії більш лояльні до позичальників. Наявність незначних прострочень і низький скоринговий бал не гарантують відмову.

Важливо! Своєчасне погашення мікропозик поліпшить досьє клієнта. Неодноразове закриття в термін дозволить в подальшому отримати схвалення по кредиту в банку.

Застереження

При всіх очевидних плюсах вистачає і недоліків. Деякі з них лежать на поверхні, наприклад висока ставка, а про інші багато хто навіть не замислюються, хоча варто було б. Крім значної переплати є ще чимало негативних моментів. Якщо знати про всіх них, тоді рішення про вибір кредитора буде максимально виваженим.

  • Ставка значно вище банківської. Справа в тому, що МФО вказують відсоток за день. Не всі розуміють, скільки це складе на практиці. Нерідко позичальників привертає ставка в 1%, а то і менше, коли в банках пропонують позики під 15%. Порада! Важливо розуміти різницю. Ставка за споживчим кредитом річна. Якщо помножити обіцяний МФО 1% на число днів в році, то вийде переплата в 365% проти 10-15% в банках. Розраховуйте відсоток з урахуванням кількості днів кредитування, щоб оцінити реальну переплату.
  • У банку можна оформити страховку на випадок хвороби або втрати працездатності, в МФО - ні. Що б не трапилося, заплатити доведеться.
  • Більшість МФО не дають можливості поступового погашення. Якщо одноразово не внести всю суму, на неї нарахують пені. Штрафні санкції жорсткіше, ніж в банках. За день прострочення доведеться викласти близько 10% від позики.
  • Невеликі суми і терміни погашення.