Як стати професіональним дизайнером інтер'єрів

Одне з найважливіших рішень у житті — це вибір професії. Від цього залежить не тільки фінансовий дохід, але і бажання в майбутньому ходити на роботу та отримувати від неї задоволення.

Дизайнер інтер'єрів професія творча та цікава. Вона вимагає від професіонала повної віддачі та відчуття бажання клієнта, навіть коли він сам того не може пояснити. Щоб шлях у кар'єрному зростанні був легшим, зверніть увагу на наступні пункти, прочитавши їх ви витратите 5 хвилин, але користі здобудете на все життя.

Необхідні навички

Дизайнер не тільки придумує, як скомпонувати всі речі гарно між собою, ще він має бути психологом, аби зрозуміти й відчути клієнта, втілити його бажання в реальність. Без комунікативних навичок теж ніяк. Потрібно навчитися доступно пояснювати, показувати, зацікавлювати, описувати дизайн, щоб замовник розумів, на що він погоджується і вчасно міг додати свої корективи.

Також знати основи сантехніки, електрики, аби бути універсальним спеціалістом, розуміти та продумувати всі тонкощі роботи.

Топ 6 порад для початківців

Робота над новим проєктом приносить задоволення, коли все йде за планом. Але так трапляється не завжди, часто в кінцевому результаті бачимо не те, що хотілося. І це нормально! Так, робити помилки й знаходити з них вихід — це норма, цей процес називається набуття досвіду.

  1. Не потрібно робити дизайн інтер'єру заради того, щоб придумати щось своє і цим виразити власну суть. У першу чергу дизайн має розв'язати проблему, створити саме комфортне, а потім оригінальне приміщення для замовника. Обов'язково потрібно прочитати книги про цей напрямок і вивчити його історію, далеко ходити не треба, читати можна онлайн через власний Macbook.

  2. Плагіат. Тут ніби то все і сказано, але вдумайтеся. Вкрасти чужу ідею і придумати свою на основі асоціацій з уже втіленої, це різні речі. Для більш глибокого розуміння попереднього речення потрібно прочитати книгу «Кради як митець», автор Остін Клеон.

  3. Перевіряйте свої креслення, картинка для замовника, а от накреслене на пепері — основа вашої роботи. Краще кілька разів перевірити себе, ніж помилитися в процесі, а від цього ніхто не застрахований.

  4. Рука на пульсі. Завжди слідкуйте за новинками, читайте свіжі статті та черпайте з них нову цікаву інформацію. Підпишіться на інтернет-видання і кожного ранку переглядайте їх, усе цікаве зберігайте.

  5. Не бійтеся починати з малого. Для того щоб стати успішним спеціалістом своєї справи, потрібно набратися досвіду у професіоналів. І це не буде принизливо, коли ви влаштовуєтесь до когось помічником. Так набудете необхідні навички, познайомитесь з цікавими людьми.