Штори blackout: особливості і переваги

Як відомо, повноцінний сон - основа здоров'я. Якось науковці довели, що наявність сонячного світла в кімнаті під час сну блокує вироблення організмом особливих гормонів, котрі відповідають за бадьорість.

Втім,  є оптимальний вихід - купити в інтернет-магазині https://www.insait.ua/items/gotovie/shtory штори blackout. Салон штор Инсайт гарантує бездоганну якість всіх пропонованих моделей. Саме вони є найкращим захистом від світла, і мають багато інших переваг, про які ми і поговоримо. 

Блекаут - особливий матеріал, який блокує сонячне світло - вперше був розроблений в Фінляндії, де білі ночі - звичайна справа. Найчастіше блекаут використовується для пошиття штор і оформлення інтер'єрів, оскільки ця тканина має ряд значних переваг.

Чим відрізняються blackout від звичайних штор

  • Захист від світла - блекаут блокує сонячне світло на 90-100%. Цей ефект досягається завдяки спеціальному одинарному або подвійному сатиновому плетіння вогнезахисного поліефірного волокна.
  • Зносостійкість - щільна, гладка і міцна тканина, що складається з трьох шарів, прослужить довгі роки
  • Стійкість до вигоряння - верхні шари тканини відображають і поглинають світло, тому внутрішня поверхня штор не страждає від сонячних променів.
  • Теплоізоляція - висока щільність матеріалу дозволяє шторам блекаут взимку зберігати тепло і захищати від холодного повітря, що йде від вікна, а влітку рятувати від виснажливої ​​спеки.
  • Не накопичують пилюку - завдяки посиленій щільності і спеціальним просоченням, поверхня тканини не боїться забруднень і відштовхує пилюку
  • Декоративність - матеріал добре тримає форму і легко драпірується, утворюючи красиві складки, тому його використовують для виготовлення найрізноманітніших видів штор
  • Невибагливість у догляді - можна прати як вручну, так і в пральній машині в режимі делікатного прання. Оптимальна температура для прання 30-40 ° C.

Коли підійде такий матеріал

Світлонепроникні штори знадобляться в будь-якому приміщенні, яку б мету він не виконував. Звичайно ж першим ділом таки штори, що захищають від світла, необхідні в спальні. Вони створюють атмосферу ночі, знижують поріг шумів і до того ж зберігають тепло в зимовий період. Всі ці фактори роблять сон максимально комфортним і корисним. До завісою блекаут (будь то портьєри, штори рулонного типу або інші) підійдуть різноманітні гардини. Головне, щоб вони підходили за кольором.

У вітальні штори цього виду підійдуть, якщо приміщення знаходиться на південній стороні. Хоча і на північній стороні вони стануть в нагоді, щоб зберегти тепло взимку. Незамінні такі штори у вітальні, суміщеної з кінотеатром, що в наш час не так вже й рідко.

Кожен тип штори для свого віконного отвору

Рулонні штори блекаут універсальні, а тому підійдуть до будь-якого інтер'єру і відповідно, віконного отвору. Особливо якщо вони мають утяжеляются планку і особливі бічні напрямні. Рулонні штори блекаут практично універсальні, тобто вони можуть вписатися в будь-який інтер'єр і підійдуть до абсолютно будь-якого віконного отвору. В такому випадку не виникає бічних просвітів, а коли такі штори складені, то практично невидимі на тлі вікна.

Японські штори більше підходять до східного колориту і не доречні в стилі hi-tech або кантрі. Здорово виглядають на панорамних вікнах. Штори-плісе відмінно поєднуються з арковими і мансардними вікнами, а так само на вертикальних або похилих поверхнях. Гарні для декорування прорізів, складних з архітектурою точки зору (наприклад, трапецієподібні).

Управління ними може бути ручним методом (ланцюжок і шнурок) або ж автоматичним (електропривод з пультом дистанційного керування). Штори блекаут прекрасно переносять прання, так як за рахунок міцної структури не линяють. Таким чином, можна не боятися прання в автоматичній машині. Режим краще встановити на ручний і температуру в 40 градусів. Після чого всього лише треба висушити виріб, і він готовий до експлуатації.