Знайдено метод боротьби з COVID за допомогою світлодіодів

Стерилізація предметів і приміщень ультрафіолетовим світлом - далеко не новина. Новинкою обіцяють стати потужні і довговічні джерела випромінювання у вигляді композитних світлодіодів.

Швидка і якісна стерилізація без використання шкідливої ​​для людини хімії - хіба це не мрія про чистий світ без шкідливих бактерій? Особливо в нашому з вами випадку з пандемією SARS-CoV-2.

А тим часом в інтернет-магазині nanoled.com.ua ви зможете вигідно купити світлодіодні модулі для різних типів освітлення. 

Нові потужні ультрафіолетові світлодіоди з випромінюванням в глибокому УФ-діапазоні - спільна розробка американської компанії Sensor Electronic Technology, Inc. (SETi) і південнокорейської Viosys. Композитна технологія виробництва УФ-світлодіодів Violeds Technology вперше представлена ​​в 2005 році. Створені партнерами світлодіоди виявилися настільки ефективними для стерилізації, що з певного моменту вони почали використовуватися для знезараження обладнання НАСА перед відправкою на космічні станції.

У той же час слабка потужність і обмежений термін служби УФ-світлодіодів SETi не дозволяли широко використовувати ці випромінюючі напівпровідникові прилади в комерційному обладнанні. На щастя, в минулому році вдалося настільки удосконалити технологію виробництва, що термін служби УФ-світлодіодів було розширено до 50 000 годин. З цим вже можна виходити на широку світову арену для випуску комерційних і споживчих пристроїв для знезараження повітря і предметів.

Для підтвердження високих дезінфікуючих властивостей розробки в стінах Корейського університету була проведена серія експериментів по знезараженню предметів від коронавіруса SARS-CoV-2. Досліди показали, що нові світлодіоди знищують 99,9% вірусів SARS-CoV-2 за 30 секунд. Більш тривала витримка або наближення випромінюючих приладів до стерилізується поверхні збільшувало ефект знищення вірусів.

Крім коронавіруса SARS-CoV-2 УФ-світлодіоди впоралися зі знищенням інших хвороботворних бактерій, включаючи Escherichia coli, Staphylococcus Aureus, Pseudomonas Aeruginosa, Klebsiella Pneumonlae і Salmonella Typhimurium. Будь таких приладів багато і за доступною ціною, проблем з нинішнім дефіцитом медичних масок не виникло б у принципі.