Особливості бінокулярних мікроскопів

Лабораторне обладнання представлено у великій різноманітності, воно призначене для виконання різних завдань і клінічних досліджень.

До нього відноситься центрифуга, мікроскопи, ваги, дистилятори води, термостати тощо. Мікроскопи використовуються в навчальних та медичних цілях для вивчення різних дрібних предметів з багаторазовим збільшенням.

Пристрій бінокулярних мікроскопів

Відмінною особливістю бінокулярного мікроскопа (з двома окулярами) є можливість вивчення об'єкта відразу обома очима. Такі стереоскопічні моделі дозволяють отримати тривимірне зображення.

В основі пристрою два окуляра і один об'єктив. На відміну від монокулярного приладу робота з бінокулярним більш комфортна, і забезпечується зниження навантаження на очі користувача.

Ефект стереокартинки досягається за рахунок проходження незалежних променів в кожен окуляр, але через один об'єктив. В результаті вдається розглянути досліджуваний предмет під певним кутом.

Застосування і особливості вибору

Стереомікроскопи призначені для вивчення об'єктів і оцінки їх розмірів, форм, обрисів і ін. Досліджуваний предмет поміщають на предметний столик з підсвічуванням, яка може бути нижньої чи верхньої.

Детальніше про мікроскопи з двома окулярами розповість досвідчений менеджер інтернет-магазину, в якому представлено сертифіковане лабораторне обладнання від відомих виробників.

Такі оптичні прилади широко застосовуються в медицині для вивчення дрібних предметів і проведення хірургічних операцій. Сучасні моделі мають можливість підключення цифрової камери, що дозволяє вивести зображення на екран комп'ютера.

При виборі стереомикроскопа рекомендується звертати увагу на такі головні параметри:

  • конструкція об'єктива;
  • ступінь збільшення;
  • роздільна здатність;
  • максимальне наближення;
  • особливості підсвічування.

Ці характеристики допоможуть правильно підібрати підходящу модель для навчальних або професійних цілей. Наприклад, навчальні використовуються в ВУЗах для проведення самостійних і лабораторних робіт.

Переваги застосування бінокулярних мікроскопів

Одним з головних переваг застосування стереомикроскопа є комфортні і зручні умови для дослідження зразка двома очима. Це дозволяє побачити чітку і контрастну картинку в тривимірній площині.

З огляду на цільове призначення оптичного устаткування, можна налаштовувати його під індивідуальні потреби користувача завдяки модернізації. У ньому можна легко замінити об'єктиви, окуляри і підсвічування.

Деякі види робіт сьогодні неможливо провести без бінокулярного мікроскопа під збільшенням і збільшеним робочим відстанню. Особливим попитом користуються порівняльні прилади, які дозволяють одночасно розглядати і порівнювати два різних зразка.