Як вибрати транспортну компанію для вантажоперевезень

Коли виникає питання про транспортування будь-якого вантажу в інше місто, область, чи країну, варто грамотно підійти до вибору транспортно-логістичної компанії. Цей сегмент послуг досить широкий, але як вибрати фірму, яка здійснює поставку товару в належному вигляді, ще й в максимально короткі терміни? Яким вимогам повинен відповідати перевізник?

Компанія Yalogist до транспортної сітки якої входять понад 5000 авто у відмінному технічному стані різного типу і вантажопідйомності, пропонує послуги вантажоперевезення по Україні з доставкою вантажів будь-якої складності. З даним перевізником можна не переживати за цілісність вмісту автомобіля, і дотримання графіків поставки.

Можливі проблеми при співпраці з вантажоперевізником

Вибираючи вантажоперевізника, не можна покладатися на неперевірену інформацію. Низькі ціни - не вирішальний показник при підписанні договору про партнерство. Можливо, підприємство тільки вийшло на ринок, намагається завоювати клієнта, але немає досвіду, автопарку, навички організувати складну схему доставки.

Можливі ризики:

  • У новій фірми немає можливості використання машин потрібної вантажопідйомності.
  • Вибір транспортної компанії потрібно робити з урахуванням наявного бюджету на транспортування - коректно розробити логістичну схему, яка знизить витрати постачальника. Нові учасники ринку ще не можуть дати такі гарантії.
  • Відсутність ліцензії для транспортування різних типів вантажу - делікатних, габаритних, специфічних, технічного обладнання, фармацевтичних товарів, тощо.
  • Нездатність забезпечити складську обробку та зберігання на своїх площах.

Це не всі проблеми. Вибрати вантажоперевізника варто, враховуючи фактори:

  • Непрофесіоналізм менеджерів структури - некоректно прийняте замовлення, неправильно записані дані, помилки. Підсумок - машина може відправитися в місце призначення із запізненням від декількох годин до доби, транспорт виявиться малотоннажним, з невідповідними габаритами.
  • Розцінки зростають в момент надання послуги - з логістом це виключено, тому витрати можна прорахувати наперед, тариф фіксують в договорі.
  • Несправне, поганий стан автопарку - факт стане відомим клієнту пізно.
  • Затягування термінів - в контракті вказують дату виконання, а вона не відповідає реальності.

Переконайтеся, що перевізник гарантує збереження вантажу. Якщо експедитор відмовляється від зобов'язання, високий ризик шахрайських схем, безвідповідального ставлення до виконання замовлення. Обов'язково уточнюйте, як формується тариф, що входить у вартість, просите аргументувати.

Головні правила при виборі транспортної компанії

Автоперевезення вантажів повинне бути юридично оформленим. Умови контракту не повинні обмежувати права підприємства-замовника, приватної особи. У документі відображаються гарантії і відшкодування понесених збитків. При виборі перевізника потрібно врахувати:

  • Пропозиція послуги відповідального зберігання, наявність складів різного типу - важливий показник, який дозволить знизити витрати. Немає потреби орендувати площу, доплачувати за тимчасове розміщення вантажу.
  • Географія роботи - чим досвідченішим і крупніший логіст, тим більше напрямків транспортування товару він пропонує.
  • Наявність великого автопарку - не тільки транспортні засоби різної тоннажності, а й контейнери, вагонні склади.
  • Технічні ресурси - великий перевізник здатний відстежувати вантаж, коригувати логістичну схему, оперативно вирішувати нестандартні завдання в дорозі. Повністю бере на себе організаційні питання.
  • Перевірка відгуків - лідируючі на ринку організації можуть надати не повідомлення на ресурсі, а листи подяки партнерів.
  • Додаткові опції - упаковка, маркування, класифікація вантажів для вивезення за кордон, митне оформлення. Послуги економлять бюджет замовника, не потрібно залучати посередників для розвантаження / завантаження, складання бухгалтерської документації.
  • При виборі транспортної компанії, клієнт має право вимагати інформацію про справність машин, які перевозять його вантаж. Відмовили - привід розірвати контракт.
  • Спілкування з менеджером перед підписанням договору - професіоналізм співробітника свідчить про глибоке знання процесу доставки, підтверджує, що організація залучає досвідчених працівників. Задайте питання та оцініть повноту відповідей.
  • Ціни - порівняйте пропозиції конкурентів, уточніть, з чого складається вартість, чи є можливість знизити.