Як український бізнес пережив карантин: досвід мережі «ЦирюльникЪ Barbershop»

Карантинні обмеження негативно вплинули майже на весь український бізнес. Одна за найбільших мереж чоловічих перукарень «ЦирюльникЪ Barbershop» теж, на жаль, не стала винятком.

З того часу, як розпочався карантин, у барбершопах значно поменшало клієнтів та знизились прибутки. Але незважаючи на коронавірус і пов’язані з ним труднощі, мережа впевнено продовжує працювати і навіть отримала перемогу у конкурсі «Вибір року 2020», вдруге ставши кращим барбершопом України.

Перший локдаун – час для налагодження внутрішніх процесів у «ЦирюльникЪ Barbershop»

Коли був перший локдаун, заборонялось працювати абсолютно всій бьюті-сфері. Додатковим ударом стало й те, що жоден з орендодавців не пішов нам на поступки. Ніхто з тих, в кого ми багато років знімали приміщення, не захотів зменшити орендну плату, не надав відстрочку, а що вже казати про канікули. В той час у мережу «ЦирюльникЪ Barbershop» входило 17 барбершопів в Києві та 3 перукарні для чоловіків у Броварах. Практично в один момент роботу втратили більше, ніж 200 наших працівників.

Другий локдаун – ковток свіжого повітря

Завдяки тому, що під час другого локдауну ми могли обслуговувати клієнтів за попереднім записом, було трошки легше, ніж під час першої хвилі COVID. Хоча про відновлення доходів залишалось тільки мріяти, адже суттєво зменшилась кількість тих, хто хоче підстригтися або зробити стрижку бороди. Це було закономірно, тому що:

  • більшість чоловіків працювали віддалено;
  • туристів не було;
  • місцеві жителі майже не виходили на прогулянки;
  • у місті не проводились ніякі розважальні заходи чи вечірки.

Плани, які не вдалося реалізувати

Весною 2021 року повинен був проходити масштабний захід – Barbercon Ukraine. Мала відбутись міжнародна виставка ProBeautyExpo 2021, де наші спеціалісти планували виступити з лекціями та організувати майстер-класи. Наші топ-майстри повинні були розповісти та показати техніку виконання:

  1. Різноманітних стрижок для чоловіків.
  2. «Hair tattoo».
  3. Cтрижок бороди.

На жаль, захід не відбувся, але компанія не покидає планів його провести.

 

Стан справ зараз та плани мережі на майбутнє

Зараз кожного дня з 10:00 до 21:00 для клієнтів відкрито 16 перукарень для чоловіків у Києві та 3 барбершопи у Броварах. 

Серед заходів безпеки, які ми впровадили в закладах:

  • можливість скористатися безкоштовними антисептиками;
  • всі майстри працюють в масках;
  • відвідувачам при вході вимірюють температуру;
  • як і завжди, інструменти стерилізують у декілька етапів.

У нас великі плани на майбутнє. Так, на 22-24 вересня 2021 був перенесений захід Barbercon Ukraine. Він пройде у Київському виставковому центрі на Лівобережній. Окрім цього, ми готуємось до відкриття іще однієї перукарні на лівому березі. Барбершоп на Осокорках доповнить нашу родину, саме зараз там завершують ремонтні роботи і десь у середині липня чоловіча перукарня відкриє двері для клієнтів за адресою: вул. Єлизавети Чавдар, 20.

Ми не збираємось здаватись. Все, що відбувається, ми розцінюємо як чергове випробування. І ми впевнені, що подолаємо його разом із постійними клієнтами.