Data-driven marketing: новітня ефективна технологія маркетингу

Кажуть, до сих пір можна зустріти маркетологів, які кривляться від великої кількості цифр, формул, таблиць і діаграм. Мовляв, ця ваша big data вбиває душу маркетингу!

Це відсталий підхід, а на сайті https://maddata.agency/ru/ ви дізнаєтесь про data-driven marketing, який вже стає базовою річчю. Скориставшись послугами MAD Data Agency ви можете бути впевнені в успіху вашого бізнесу! 

Зрозуміло, креатив і якісні дослідження з маркетингу нікуди не поділися. Навпаки, з переходом на data-driven marketing вони виходять на більш високий рівень. Магія цифр дає маркетологу більш гострий зір. Без аналізу даних навіть самий креативний маркетолог по суті висуває гіпотези навмання: не вийшло - що ж, спробуємо що-небудь ще.

Data-driven маркетинг - це побудова і використання інсайтов на підставі аналізу великих даних для прогнозування поведінки користувачів і оптимізації таргетингу рекламних меседжів. Дані в маркетингу накопичувалися вже десятиліттями, але тільки зараз дійшли до того співвідношення якості і кількості, що ігнорувати їх просто неможливо.

Весь підхід дата-дріва грунтується на використанні інформації користувачів, починаючи з географічного розташування, демографії і закінчуючи діями (і бездіяльністю) в мережі.

Якщо до появи поняття big data креатив завжди був один і представляв собою кінцевий файл з певним посилом для всіх і вся, то тепер маркетологи щорічно витрачають понад $ 6 млрд. На створення рішень з використанням DMP (Data Management Platform) і DSP (Demand Side Platform) , щоб донести своє точково таргінг послання.

Таким чином, коли креатив, медіа і дата працюють разом, реклама з интрузивного способу комунікації переростає в щось набагато більш customer-friendly по натурі своєї.

Приклади використання

  • Ретаргетінг. Вам стають доступні всі, хто так чи інакше потрапив в вашу CRM-систему. Чому б не спробувати відновити контакт? Припустимо, один з ваших колишніх покупців придбала квитки в Єгипет. Завдяки даним ви можете закидати його релевантними пропозиціями нових купальників і шльопанців або нагадати про важливість застосування сонцезахисного крему.
  • Динамічні креативи. Всі комбінації креативів прив'язуються до певних сегментів аудиторій в базі. Це дозволяє одному банеру потім використовувати дані, щоб подавати саму релевантну інформацію в режимі реального часу.
  • Оптимізований платний пошук. Дані дають розуміння того, що споживач шукає в мережі, які питання він задає. Відповідаючи на ці питання, ви отримуєте нескінченну генерацію трафіку на сайт.
  • Таргінг Email кампанії. Якщо ви користуєтеся розсилкою для залучення клієнтів або підтримки комунікації, то за допомогою data-driven підходу ви отримуєте можливість створювати персоналізовані меседжі, які дають видимість особистого спілкування з кожним окремим клієнтом.

І це тільки деякі можливості, насправді їх значно більше

Які переваги data-driven

Data-driven маркетинг набирає все більшої популярності завдяки тому, що істотно впливає на підвищення ROI. Як?

  • Персоналізація. Ліди формуються виходячи з більш глибокого розуміння профілю клієнта, за допомогою чого з'являється можливість подавати правильний меседж, потрібної аудиторії і в слушний час.
  • Більш ефективний медіа баїнг. Завдяки машинного навчання і вдосконалення алгоритмів, виключається велика кількість здогадок і помилкових гіпотез при роботі з програматики.
  • Чіткість розділення. Дані допомагають сконцентруватися на найкориснішою і дієвої інформації. Таким чином, ви сегментіруете і группируете безпосередньо тих, кого вам необхідно зорієнтувати.
  • Омніканальний досвід. Дата-дріва - це дорога до крос-канального спілкуванню зі споживачем, коли повідомлення залишається послідовним і єдиним крізь всі крапки контакту.
  • Визначення досвіду споживача. Багато сучасні бренди хочуть отримувати фідбек від користувача щодо послуги або досвіду взаємодії. Маючи в своєму розпорядженні реальними даними про поведінку виявити слабкі місця і посилити їх набагато простіше.
  • Поліпшення product development. Data-driven підхід до розвитку нового продукту або послуги мінімізує ризики того, що він стане провальним. Компанії можуть навчитися краще розуміти свою ЦА, що призводить до створення продукту, що ідеально підходить ринкових умов.

Як би промисловість не спиралася, дані - це єдиний логічний шлях для розвитку маркетингу. Це той самий спосіб робити рекламу людяним способом комунікації брендів зі споживачами. По правді кажучи, не це все ми шукаємо?