Як носити обручку і каблучку для заручин

Весільна мода завжди жила за своїми правилами, задаючи певні тренди, які необхідно знати всім, хто збирається зв'язати себе узами шлюбу. Розповідаємо, на яких пальцях носити обручку та каблучку для заручин, і ​​як поєднувати їх після весілля.

Багато народів ще на зорі цивілізації вірили, що безіменний палець і є та сама артерія любові, що йде від самого серця. Так, в Стародавньому Єгипті наречений одягав нареченій обручку, тим самим підтверджуючи свою готовність вступити в шлюб. Коло - синонім нескінченності, тому перстені апріорі наділені глибоким сакральним змістом. Поступово весільні ритуали в різних культурах придбали нові правила, і головний аксесуар молодят теж не залишився осторонь: слідом за обручкою в моду увійшла каблучка для заручин.

А замовити чудові оригінальні обручки, та інші вишукані ювелірні прикраси ви зможете в ювелірному домі ZARINA. 

Як носити каблучку для заручин

Дуже часто каблучку для заручин плутають з обручкою. Ймовірно, ця плутанина виникає через нерозуміння призначення обох кілець, а різниця між ними значна. Пропозиція руки і серця з вуст нареченого зазвичай підкріплюється каблучкою для заручин, піднесеною в знак серйозності свого наміру. 

В Україні каблучку для заручин традиційно носять на безіменному пальці правої руки, а за океаном - на лівій, так само, як і в деяких європейських країнах. На якому саме пальці носити цю прикрасу - вирішувати тільки вам, оскільки ця традиція пов'язана з національними і культурними особливостями конкретної людини.

У колишні часи каблучка для заручин служила гарантом матеріального добробуту нареченого. По тому, з яких матеріалів вона виконана, можна було дізнатися про соціальний статус чоловіка і про його сімейні цінності. Нерідко представники знатних родин дарували прикраси своїх бабусь і матерів нареченим, продовжуючи сімейну традицію. Наприклад, реліквія королівської династії Великобританії перейшла від принцеси Діани Спенсер до Кейт Міддлтон, коли та увійшла в статус герцоги Кембриджської.

Примітно, що розлучатися з кільцем Діана до останнього не хотіла, але після указу про розірвання шлюбу з принцом Чарльзом в 1996 році з легендарним сапфіром довелося розлучитися.

Як носити каблучку для заручин після весілля

Цей аксесуар, згідно весільного етикету, поступається своїм місцем шлюбному і переодягається на середній палець все тієї ж правої руки (на Заході, відповідно, лівої). Але за іншою версією його можна носити на безіменному пальці протилежної руки.

В наші дні мода на носіння каблучки для заручин після весілля нерідко пов'язана з вартістю подарунка і його оригінальним дизайном. Найчастіше вона стає не тільки пам'ятним подарунком, але і дорогим аксесуаром.

Як носити обручку і каблучку для заручин разом

Чіткого правила на цей рахунок немає, в першу чергу важливі особисті смакові переваги.

  • Перстені можна носити на різних руках, або надіти одне на інше в символічній послідовності: спочатку для заручин, а після - обручку.
  • Якщо кільця виконані з одного і того ж матеріалу і мають схожий дизайн, то можна об'єднати їх в одну двоярусну прикрасу.
  • Останнім часом особливо популярний тренд на носіння обручки на грудях як підвіски. У цьому випадку воно знаходиться набагато ближче до серця і привертає ще більше уваги з точки зору стилю.

До речі, ще один представник королівської династії - принц Вільям - не носить обручку на відміну від своєї дружини Кейт Міддлтон. Як виявилося, принц висловив свою неприязнь до весільного аксесуару ще до урочистої церемонії і пробув окільцьованим тільки один день - день власного весілля. Таким чином висновок напрошується сам: мода модою, але особисті звички понад усе.