Підбираємо ароматизатори для успішної риболовлі

Що тільки не роблять рибалки, щоб домогтися дійсно хорошого клювання. Нюансів тут дійсно багато: враховувати треба і пору року, і тип водойми, і час доби, і дальність закидання, і тип наживки, і глибину, і прикорм.

А багато досвідчених рибалок хитрують і використовують ще й спеціальні ароматизатори-атрактанти. Ось про них ми б і хотіли поговорити в цій статті більш детально, а в магазині bravefishing ви можете купити ці та інші якісні товари для риболовлі від відомих виробників. 

Ароматизатори для риболовлі: що вони із себе представляють?

Ароматизатори-атрактанти - це спеціально розроблені речовини, які приваблюють рибу. На відміну від прикормки, яка покликана також залучати рибу в певне місце в водоймі, ароматизатори неїстівні і тому знайшовши наживку, риба з'їдає саме її. По суті, сучасні ароматизатори для риби - це нова поліпшена версія старих «дідівських» приманок, наприклад, з використанням крові або шматочків печінки.

Ароматизатори для риболовлі, в першу чергу, розрізняються за своїм призначенням. Кожен вид приманки ефективний тільки відносно певного виду риби, і це варто враховувати, перш за все:

  • ароматизатори для підгодовування;
  • ароматизатори для додавання в насадку;
  • індивідуальні ароматизатори для певного виду риб.

Для різних цілей ароматизатори розділені по консистенції: рідкі, у вигляді порошку і тверді. Дуже важливо правильно вибрати ароматизатор: так як різні види риб "люблять" різні запахи.

Також є відмінності ароматизаторів і за складністю запахів. Є моноаромати - які підходять для певних риб, є змішані - більш універсальні. Така особливість допоможе рибалці підібрати приманку під конкретний вид риби або зібрати універсальну підгодівлю для конкретного водоймища. Ароматизатори також можуть додаватися як у насадки, так і, безпосередньо, в воду.

Властивості ароматизаторів 

Як вже зрозуміло з назви, приманки-ароматизатори прваблюють рибу за рахунок яскраво вираженого запаху. При цьому приманка не обов'язково повинна мати запах м'яса або риби, часто ароматизатори для риболовлі пахнуть як фрукти, прянощі або навіть квіти. Конкретний запах залежить від виду риби.

При виборі найважливіше звертати увагу на рекомендації виробника. Також звертайте увагу на основу - ароматизатори на спиртовій основі краще підходять для зимової риболовлі, на масляній - для риболовлі в теплу пору року.

Переваги і застереження щодо ароматизаторів-атрактантів

Ароматизатори дійсно дуже ефективні для підгодовування: особливо, якщо поєднувати запахи правильно саме ті варіанти, які приваблюють рибу, яку ви ловите. А в поєднанні з правильною підгодівлею, а також грамотно підібраною наживкою, результати можуть бути більш, ніж вражаючими.

Ароматизатори цілком безпроблемно можна знайти в асортименті магазинів для рибалок, а також можна виготовити їх і самостійно.

Зауважте, що запах може бути підібраний неправильно - особливо ця помилка часто зустрічається у початківців рибалок. І таким чином, ефект може бути або нульовим, або зовсім негативним.

А ще варто зазначити, що на ринку ароматизаторів дуже багато речовин-пустушок, на жаль. Тому завжди є ризик нарватися на підробку або ж просто на неякісний товар, який знову ж таки, може дати просто нульовий результат.