Автомобільні двірники: поради по експлуатації

Маленькі помічники будь-якого транспортного засобу заслуговують на велику увагу, адже змушені відмахуватися від дощу і снігу, що заважають оглядовості. І в поїздах, і навіть літаках є двірники. Адже бачити, що відбувається перед вами, вкрай важливо в цілях безпеки.

Влітку ми майже не користуємося двірниками і про їхній стан не замислюємося. Але негода приходить раптово, а опинитися фактично без нормальної оглядовості означає не мати можливості їхати далі. Про те, как вибрати двірники ви дізнаєтесь на сайті dvorniki24.com.ua, там же можна придбати цей автомобільний аксесуар до кожної марки авто по найкращій вартості, а ми розглянемо основні причини проблем, з якоми стикаються автовласники, і шляхи їх вирішення.

Чому двірники погано чистять, якщо ми ними рідко користуємося?

Здавалося б, літо пройшло, дощів було мало, а восени включаєте двірники, а вони залишають розводи і смуги, або взагалі не прилягають до скла. Причин тому кілька.

  • Слідкуйте за наявністю рідини склоомивача в бачку. Кілька помахів двірників по сухому забрудненого хоча б дрібним піском склу - і про якісну очистку скла можна забути. Навіть влітку перевіряйте наявність омивача.
  • Спека. М'які гумоелементи щіток склоочисника під впливом не тільки низьких, але і високих температур мають властивості зсихатися, тріскатися і тверднути. З цим складно боротися, необхідно періодично замінювати щітки.
  • У холодну пору року примерзлі двірники не потрібно силою відривати від скла. Обледенілим резинкам потрібно дати час, а потім акуратно прибрати лід.
  • Двірники - дрібниця, і так все видно!

Безпечність водія може викликати ряд неприємностей. По-перше, погано очищене скло обмежує видимість і робить їзду небезпечною. Крім цього, це уповільнює вашу швидкість, адже ви просто змушені їхати повільніше, а значить ви заважаєте іншим учасникам руху і не встигаєте самі.

А ще тонкі гумки, змахнувши по брудному вітрового скла, не тільки самі отримують мікронадриви, але і дряпають скло. Особливо коли мова йде про порожній бачок омивача.

Чи варто міняти гумки на двірниках?

Як правило, при належній і дбайливій ​​експлуатації двірники служать не рік, а іноді і не два. Але коли приходить час їх заміни існує два варіанти - заміна щітки цілком або заміна гумок.

Заміна щітки в зборі. Так звичайно простіше, але ви за фактом переплачуєте за каркас, який не вийшов з ладу.

Заміна гумок щітки - процедура більш витратна за часом, але нескладна і набагато економічніша. Другий варіант варто розглядати хоч і є кустарним, але результат буде аналогічним повній заміні щіток.

Як зберегти скло чистим, а двірники цілими

Слідкуйте за станом гумок двірників. Не обов'язково їх постійно міняти. Бережний і правильний догляд гарантує тривалу і якісну їх роботу.

  • Не перевантажуйте двірники. Якщо скло забруднене піском, льодом або чим-завгодно твердим, то двірники взагалі не потрібно застосовувати, як основний очищувач. Постарайтеся руками звільнити скло від сміття. Для цього потрібно возити щітку.
  • Періодично можна полірувати скло. Це не тільки покращує якість роботи двірників і береже їх, а й позбавляє водія паразитного павутинки в нічний час і покращує видимість в цілому.
  • Завжди їздіть з наповненим бачком омивача. Літні омивачі купувати менш затратно, ніж зимові. Вони не мають запаху спирту, а для вірної економії можна взагалі заливати дистильовану воду.