Огляд розсувних систем для шафи купе

Шафи купе сьогодні є одними з найбільш популярних видів меблів для житлових приміщень. Вони актуальні для віталень, спалень і дитячих кімнат, вхідних груп заміських котеджів і вузьких коридорів міських квартир.

Але максимальна місткість, практичність, функціональність будуть характерні для таких меблів тільки в тому випадку, якщо в них встановлені розсувні системи для шаф купе високої якості, і саме на сайті lamiform.com.ua можна придбати такі механізми відомого виробника Lamiform.

Особливості та будова

Всі переваги шафи купе є можливими завдяки наявності особливої ​​розсувної системи. Найбільш популярні сьогодні роликові й підвісні системи.

  • Роликові. Представляють собою систему з верхнього і нижнього профілів, які на саморізи кріпляться всередині каркаса моделі. За ним в різні боки переміщаються два полотна з вмонтованими в них роликами. Основне навантаження при русі фасаду переміщається на нижній профіль, тому до його монтажу варто ставитися з усією відповідальністю.
  • Підвісні. Дверне полотно підвішується на торець шафи, а основне навантаження переміщається на верхній профіль. Полотно як би ширяє в повітрі, ховаючи за собою огріхи при монтажі меблів.

За допомогою шафи купе можна вдало виконати поділ приміщення на дві зони. Наприклад, така перегородка розділить кімнату на зони для відпочинку і сну в спальній. Також можна розділити кімнату для різностатевих дітей на дві частини, щоб створити для кожного з них комфортні умови. Конструкції, що розділяють приміщення на зони, не позбавляються своєї функціональності.

Завдяки встановленню подібних систем дверки шафи не будуть гриміти, шуміти при відкритті і закритті. Розсовується система передбачає плавне пересування двері убік через наявність роликів, що рухаються по спеціальним профілями. Якщо в процесі виготовлення такої системи застосовуються висококласні матеріали, вона відрізняється дуже тривалим терміном служби.

Різновиди

Різноманітність видів розсувних систем для шаф купе сьогодні на вітчизняному ринку вражає. Вибір величезний, що часом тільки плутає покупця. Причому всі види розсувних систем для шафи купе досить оригінальні.

За матеріалом виготовлення

Якщо в процесі виготовлення застосовуються низькоякісні матеріали, то прослужать такі меблі недовго. Тому при підборі моделі важливо звертати увагу на те, який саме матеріал використовувався для створення розсувної системи, дверцят, корпусу виробу, в разі якщо на фасаді є вставка з іншого матеріалу, вона також повинна бути якісною.

Для створення розсувних систем для шаф купе застосовуються сьогодні такі матеріали:

  • сталь нержавіюча - з її застосуванням виготовляються системи економ класу. Висока надійність, тривалий термін служби, практичність, функціональність обумовлюють застосування алюмінію для виготовлення розсувних систем. 
  • алюмінієві профілі застосовуються для моделей класу «люкс», так як їх вартість істотно перевищує вартість сталевих систем. З тонкостінного пресованого профілю створюються рами під двері, рейки. Вони відрізняються прекрасними експлуатаційними параметрами, доступною вартістю. Такі двері пересуваються плавно, без шуму, але вони менш надійні, ніж сталь. Також, в більш дорогих конструкціях використовуються профілю з анодованого алюмінію для розсувних систем, які можуть мати кілька колірних рішень (матове золото, матове срібло, бронза з ефектом старіння) або облицювання PVC плівкою з імітацією малюнка натурального дерева.

Залежно від форми двері і наявності рамки

Моделі можуть відрізнятися формою двері, а також наявністю рамки в розсувний системі. Виходячи з даних характеристик, виділяють системи розсувного типу наступних видів:

  • роликові моделі з механізмами у вигляді відокремленої підвіски, зафіксованої на дверному полотні та ролику. Ролик поміщений всередину рейкового профілю, тому дверцята ковзає плавно, тихо;
  • безрамкові системи - найбільш економічний варіант, при якому будь-які профілі зовсім відсутні, а ролики фіксуються безпосередньо на панелі дверей. Але варто зазначити, що термін служби подібних конструкцій найбільш короткий. Зношуються вони швидко, втрачаючи функціональність внаслідок розбухання або деформації листів ДСП;
  • рамкова система - для створення таких механізмів використовують алюміній або сталь. Дверцята з роздільниками виглядають лаконічно, стильно. Перший варіант в два-три рази дорожче, але служить більш тривалий термін. Також відзначимо, що сталеві двері можуть деформуватися, так як всередині вони порожні;
  • системи для радіусних моделей для шафи купе мають нестандартні контури, тому в процесі їх виготовлення застосовуються не прямі, а гнуті профілі з напівкруглими вигинами. Такі механізми розробляють під кожну модель, враховуючи особливості його конфігурації.