Як створити власний бренд: 5 кроків

Одна з найбільших цінностей маленької або великої компанії – це популярний і впізнаваний бренд.

За допомогою власного бренду ви маєте шанс виділитися, позмагатися з компаніями, що вже давно існують та мають велику кількість клієнтів. Брендінг – це довготривалий процес, але він створює довгі та міцні взаємовідносини з клієнтами.

Визначте цільову групу

Визначення цільової групі споживачів – це перший крок до створення власного бренда. Рекомендуємо розробити точну модель поведінки потенційних клієнтів, наприклад, власників малого бізнесу, студентів чи молодих жінок. Ви повинні бути націленими на конкретних людей, які зацікавлені у ваших послугах чи продуктах. 

Зробіть аналіз конкурентів

Копіювати когось – не дуже гарна думка, але знати все про брендінг великих компаній ви повинні. Головна мета бренду – виділятися, переконувати клієнтів купувати саме у вас,  тому необхідно перевірити ефективність створення інших брендів. Перш за все проаналізуйте дії регіональних конкурентів, якщо їх небагато, то перейдіть до провідних «монстрів» галузі.

Зареєструйте торгову марку

Торгова марка допоможе клієнтам відрізняти вашу продукцію від аналогічних конкурентів, це імідж вашого бренду. За допомогою можна звернутися до спеціалістів юридичної компанії 4В, адже реєстрація торгових марок – це їх спеціалізація. Торгову марку буде зареєстровано не лише в Україні, але за бажанням в США, Китаї, Великобританії та інших країнах. Такий актив треба захищати, і з цим також впорається компанія 4В.

Бренд у кожному елементі бізнесу

Ваш бренд повинен бути помітним, тому коли ви створите логотип та слоган, треба щоб клієнт постійно бачив, чув та читав цю інформацію. Бренд повинен бути помітним скрізь, наприклад, не тільки у вигляді реклами чи візитних карток в магазині, але також його можно наносити на одяг працівників. Цього дуже важливо дотримуватися при створенні веб-сайту, а також профілів в соціальних мережах.

Дотримуйтесь обраного шляху 

Запорукою успіху буде послідовність, тому не треба змінювати шлях (якщо мова не йде про тотальний ребрендінг). Застосовуйте обрані інструменти спілкування вашого бренду у всьому можливому контенті, та не змінюйте їх занадто часто, клієнти не сприймають це позитивно. І нарешті, радимо вам бути найбільшим прихильником власного бренду.