Що потрібно знати про колір сонцезахосних окулярів

Окулісти кажуть, що окуляри від сонця все частіше стали сприйматися людьми як стильний аксесуар. І це дійсно так, але в першу чергу - це засіб захисту органів зору від небезпечного ультрафіолетового випромінювання.

Причому не тільки влітку, а й взимку. Справа в тому, що ультрафіолет може завдати шкоди очам і спровокувати ряд наслідків навіть у похмуру погоду. Ультрафіолетові промені бувають двох спектрів: A і B. Перші можуть торкнутися навіть глибокі шари сітківки, тим самим, привести до дегенерації макули або появи катаракти. Другі нерідко стають причиною опіку рогівки.

Саме тому так важливо надійно захищати очі від ультрафіолету за допомогою якісних сонцезахисних окулярів, а тут ви знайдете чудові моделі, які стануть не тільки стильний аксесуаром, а й надійним захисником вашого зору. 

Лінзи в сонцезахисних окулярах. Як правильно підібрати колір?

На даний момент виробники сонцезахисної оптики випускають велику кількість моделей, які відрізняються за формою і кольором. Причому мова йде не тільки про відтінок оправи, але і про самий колір лінз для окулярів. На цьому моменті зупинимося більш детально.

Якщо вибираючи оправу відштовхуються від овалу обличчя, типажу і індивідуальних переваг, то з лінзами все складніше. Момент, який варто враховувати, це захист очей від ультрафіолету. Також важливо не допустити спотворення картинки.

Якого ж кольору повинні бути лінзи? Багато окулістів стверджують, що найбільш оптимальними є коричневий або сірий колір лінзи. Перший частіше за інших рекомендують водіям - він підвищує контрастність, що важливо на дорозі. А як бути з іншим кольором лінз окулярів?

Наприклад, зелений колір лінз для окулярів зберігає кольори, а також сприяє концентрації уваги. Знову-таки, це великий плюс для людей за кермом. У свою чергу, жовтий колір лінз для окулярів пом'якшує, але при цьому максимально зберігає видимий діапазон сонячного випромінювання. Найчастіше такі окуляри використовують спортсмени.

Також варто згадати про лінзи-хамелеони. Їх прописують як раз людям із зоровими патологіями. Їх головна перевага полягає в тому, що вони підлаштовуються під рівень освітленості на вулиці або в приміщенні. До того ж фотохромні лінзи мають високий показник заломлення. Видимість в них значно вище, ніж в окулярах зі звичайними лінзами.

Важливі моменти підбору лінз

На які параметри також варто звернути увагу? Одна з найпоширеніших порад, які дають окулісти людям з питанням: «Як підібрати окуляри від сонця?» - звертайте увагу не тільки на колір лінз для окулярів, але і на ступінь захисту від ультрафіолетових променів при виборі.

  • Якщо в описі Ви знаходите напис General, то це говорить про те, що дані вироби пропускають близько 50 відсотків шкідливих променів і підходять для носіння в місті.
  • У свою чергу, позначка Cosmetic просигналізує про те, що блокування ультрафіолету взагалі немає, а значить найкраще відмовитися від їх використання.
  • Лінзи High UV-protection забезпечують надійний захист і особливо підійдуть для пляжу або проведення часу в горах.

Ще один їх найважливіший показників при виборі лінз для окулярів - це світлопропускання.

  • Для похмурої погоди підійдуть лінзи нульової та першої категорії.
  • Водіям днем ​​краще вибрати лінзи, які пропускають від 18 до 43% світла.
  • У літній період, вирушаючи на море, віддайте перевагу третій категорії лінз для окулярів (8-18%).
  • Четверта категорія лінз для окулярів (3-8%) буде ідеальною для гірськолижних курортів.

Скажемо також трохи про оправу. Вона може виготовлятися з пластику або металу, або ж з комбінації цих двох матеріалів.

Окуляри з металевою оправою рідко буває громіздкими, зазвичай така оправа тонка, виконана в класичних кольору. Оправа із пластику теж досить легка по вазі. На відміну від металу, пластик використовується набагато частіше в оформленні, так як дозволяє створювати не тільки класичні моделі. рекомендації