Кран-маніпулятор. Застосування і переваги

Краноманіпуляторні установки, або гідроманіпулятори, призначені для переміщення важких вантажів. Професіонали називають такий гідравлічний кран з повноворотна телескопічною стрілою «механічною рукою», і це не випадково.

Існує безліч модифікацій кранів-маніпуляторів, у кожної свої переваги. Найбільш важлива градація маніпуляторів стосується максимальної ваги вантажу, що піднімається. Відповідно до цього параметра сьогодні доступні крани-маніпулятори з вантажопідйомністю стріли 3, 5, 10 т. При цьому вантажопідйомність шасі може досягати і 20 т.

Області застосування крана-маніпулятора

Подібний діапазон вантажів, що піднімаються знайшов застосування:

  • На будівництвах різного масштабу;
  • Під час доставки великогабаритних вантажів з торгових точок;
  • Під час сільськогосподарських робіт;
  • На лісоповалі;
  • При ландшафтному моделюванні;
  • У службах евакуації автомобілів;

Список дійсно дуже великий і може бути охарактеризований інакше - кран-маніпулятор знайде своє застосування всюди, де є необхідність підйому і спуску важких вантажів, наприклад, при офісному переїзді, а також їх доставки з одного місця на інше. А на сайті qts.com.ua/manipulyator-kiev.html ви зможете на вигідних умовах замовити дану техніку різної вантажопідйомності. 

Переваги автомобільних кранів-маніпуляторів

Основна перевага крана-маніпулятора полягає в тому, що він об'єднує в собі два види машин, кран і транспортний засіб, або як кажуть «два в одному». Кран-маніпулятор встановлений на вантажний автомобіль дозволяє механізувати багато видів вантажопідйомних операцій, економити значні людські ресурси і кошти, значно прискорити доставку вантажів за схемою «від дверей до дверей».

Кран-маніпулятор - багатофункціональне навісне обладнання

Слід сказати, що використання додаткового навісного обладнання значно розширює переваги маніпулятора як вантажопідйомного пристрою. Адже в базі він комплектується тільки гаком для підйому на стропах вантажів. Так гідравлічний керований механізм може значно збільшити обслуживаемое підстріловий простір і в той же час він без проблем складається, не доставляючи клопоту при переїздах.

Зручність управління 

Для роботи на крані-маніпуляторі не потрібні особливі навички, адже сучасне електрогідравлічне управління реалізоване у вигляді джойстика дозволяє плавно, без ривків здійснювати всі робочі переміщення виконавчих органів машини.

Інтуїтивно зрозумілий алгоритм управління дозволяє легко освоїти всі необхідні руху, а наявність дистанційного пульта дозволить перетворити роботу в захоплюючу «гру».

Привід гідронасоса крана маніпулятора від коробки відбору потужності базового автомобіля

Сучасні гідроманіпулятори не вимагають окремої гідростанції, оскільки вони працюють від гідронасоса, що приводиться в дію від двигуна шасі базового автомобіля. Це дозволяє з малою витратою пального виконувати значні обсяги вантажопідйомних операцій.

Мобільність автомобільного крана маніпулятора

На сьогоднішній день, це єдиний вид техніки, здатний одночасно виробляти вантажопідйомні і транспортні операції одночасно і в цьому їх найбільший економічний ефект.

Можливість виконувати монтажні операції

Крім того, тросові гідравлічні крани маніпулятори, які випускають багато виробників, можуть здійснювати не складно монтажні роботи на значних висотах. По суті це класична кранова установка з телескопічною стрілою в мініатюрі. Такі крани, змонтовані на бортовий автомобіль користуються дуже великою популярністю завдяки чудовим вантажовисотним характеристикам.