Міфи і правда про пластикові вікна

Скління з ПВХ користується популярністю досить давно. Однак до сих пір навколо нього ходить чимало міфів. Давайте розберемося, в чому найчастіше помиляються, кажучи про пластикові вікна.

Пластикові вікна вкоренилися на вітчизняному ринку з настанням міленіуму і становлять не менше 80% частки від загального обсягу споживання вікон. Незважаючи на те, що чисельність користувачів цим продуктами росте рік від року, в Мережі продовжують поширюватися міфи про ПВХ вікна. В основному вони стосуються основного матеріалу віконних блоків - пластика.

На сайті https://tvoeokno.com.ua/uk/ ви дізнаєтесь про діяльність компанії TVOEOKNO яка успішно працює на ринку вже понад 12 років, і пропонує металопластикові вікна найвищої якості по доступній вартості. 

Пластикові вікна не дихають

Повітря не може і не повинно потрапляти в квартиру через закрите вікно, будь то пластикове або дерев'яне. Якщо повітря потрапляє в квартиру через закрите вікно, то це протяг, якого не повинно бути. Тому твердження про те, що пластикові вікна не дихають, є міфом. Квартиру потрібно провітрювати незалежно від типу вікон.

Міфом не є те, що дерев'яні вікна можуть покритися пліснявою, вони схильні до гниття, що не сприяє хорошій атмосфері в квартирі. Пластикові вікна цих недоліків позбавлені.

Пластикові вікна шкідливі для здоров'я

ПВХ це полівінілхлорид, який сам по собі не придатний для виробництва віконних профілів. Що б зробити його придатним, в нього додають різні стабілізатори, з яких найпопулярнішим є свинець. Саме через свинцю і з'явився міф про те, що ПВХ вікна шкідливі для здоров'я.

Пластикові вікна придумали в Німеччині, де дуже високі стандарти, якби свинець в ПВХ вікнах дійсно шкодив здоров'ю, такі вікна ніколи не дозволили б виробляти і продавати. Сполуки свинцю в вікнах стабільні і безпечні, вони ніяк не можуть зашкодити здоров'ю.

Пластикові вікна можуть викликати алергію

Те, що ПВХ вікна можуть викликати алергію також є міфом. Насправді, цей матеріал є нейтральним, тобто, він не виділяє ніяких речовин, які можуть стати причиною алергії. Винятки бувають, але це стосується лише до дешевого і неякісного пластику, тобто, до підробок. Якісні ПВХ вікна виробляються по випробуваним технологій і не можуть стати причиною алергії.

Пластикові вікна небезпечні під час пожежі

Дерев'яні вікна загоряються при температурі 240-250 градусів, пластикові при температурі 330-340 градусів. Зрозуміло, при горінні полівінілхлорид виділяє набагато більше шкідливих речовин, ніж дерево, проте горіти він починає на такій стадії пожежі, коли вже пізно думати про продукти горіння пластикових вікон.

Пластикові вікна жовтіють

Це єдиний правдивий міф, який, втім, вже втратив свою актуальність. Перші моделі ПВХ вікон дійсно могли жовтіти з часом, проте сьогодні цей недолік повністю усунутий завдяки додаванню спеціальних добавок. Сучасні вікна залишаться білими десятки років.

Чим більше камер і чим товщий профіль - тим краще

Частково це правда, адже товщина профілю і кількість камер дійсно впливають на звуко і теплоізоляцію. Однак сучасні енергозберігаючі склопакети дозволяють досягти вражаючих показників і без великої кількості камер.

Пластикові вікна дуже дорогі

Сьогодні ціна на пластикові вікна доступна будь-кому. Так, вони можуть коштувати дорожче дерев'яних, але насправді вони обходяться дешевше. По-перше, пластикові вікна прослужать набагато довше, а по-друге, вони допомагають економити на комунальних платежах. У довгостроковому періоді економія може вийти дуже істотна.